• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Zvezda "voli" 2:1

Rezultat Zvezdinih utakmica četvrti put ovog proljeća 2:1, Kleo obilježio derbi u Novom Sadu, Partizan primio prvi gol, Spartak izgubio...

 JSL u brojkama: Zvezda "voli" 2:1 Izvor: MONDO

Ako ste pasionirani kladioničar i imate svoj "omiljeni" rezultat mogli ste da zaradite neku lijepu svoticu ako ste forsirali 2:1 u mečevima Crvene zvezde ovog proljeća.

Lider srpskog prvenstva završio je četiri od pet mečeva proljećnog dijela sezone rezultatom 2:1, s tim što je izgubio jedan (od Metalca u 19. kolu 1:2). Samo je protiv Jagodine u prvom kolu nastavka sezone bilo 1:0 za crveno-bijele.

I u 20. kolu, odigranom u srijedu, ponovo je viđen penal na utakmici Crvene zvezde, i drugi put uzastopno u korist crveno-bijelih, s tim što je najstroža kazna protiv Smedereva već izazvala veliku polemiku u javnosti, jer je u najmanju ruku sudijska odluka bila sporna.

Na svih pet mečeva Zvezda u nastavku sezone sviran je po jedan penal - tri u njenu korist, dva protiv.

To je sedmi penal za Zvezdu u ovoj sezoni (pet je realizovala), a Brazilac Kadu, koji je ovog proljeća već promašio šut sa 11 metara (u duelu sa Jagodinom u 16. kolu), protiv Smedereva je bio precizan.

I još jedna statistička zanimljivost sa meča Zvezda - Smederevo. Pobjednika je odlučio mlađani Darko Lazović, koji je tek drugi napadač koji je ovog proljeća zatresao mrežu za crveno-bijele, a prije njega to je uradio Aleksandar Jevtić čiji je pogodak takođe bio odlučujući u pobjedi nad Napretkom.

U 20. kolu postignuto je 17 golova, što je za dva manje nego proteklog vikenda. Najviše - pet ih je bilo na Karaburmi gdje je OFK Beograd savladao Metalac poslije preokreta, što je prvi poraz ekipe iz Gornjeg Milanovca poslije četiri uzastopna uspjeha.

Prvi poraz pretrpio je i Spartak i to u Kuli od Hajduka, do sada, najlošije ekipe u nastavku sezone.

Partizan i Javor su jedine neporažene ekipe ovog proljeća, s tim što su crno-bijeli primili prvi gol ovog proljeća (gol-razlika 10:1), a Ivanjičani su ponovo odigrali neriješeno i ponovo bez golova!

Javor je ovog proljeća četiri puta odigrao neriješeno (jednom 2:2 protiv Čukaričkog i čak tri puta 0:0 - Partizan, Spartak i Jagodina). To je čak 11 remi Javora u cijeloj ovoj sezoni.

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Partizan 13 bodova, Metalac i Zvezda po 12, Spartak 10, OFK Beograd 9, Smederevo, Javor i Čukarički po 7, Vojvodina i BSK po 6, Jagodina i Mladi radnik po 5, Rad i Borac po 4, Hajduk 3, a Napredak samo dva boda.

Ovo kolo obilježio je Brazilac Kleo koji je dva puta zatresao mrežu Vojvodine i donio Partizanu novi trijumf. Napadač crno-bijelih je ovog proljeća dao ukupno četiri gola i zajedno sa Dejanom Živkovićem iz Smedereva (dao gol Zvezdi, u 17. kolu Napretku dva i jedan Vojvodini u 19. kolu) vode na "proljećnoj" listi strijelaca.

Na ukupnoj listi strijelaca i dalje je u vođstvu Dragan Mrđa iz Vojvodine sa 12 golova (ali nije pogodio u prethodna dva meča)...

Sve golove sa utakmica 20. kola JSL možete pogledati na našem sajtu - www.mondo.rs.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC