• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Cilj je nokaut faza LE, strah od huligana

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana Milorad Vučelić apeluje na navijače srpskog šampiona da zaborave na politiku na utakmicama, da njoj nije mesto na stadionima i upozorava da bi svaki naredni incident mogao da bude - IZBACIVANJE IZ EVROPE.

 Partizan Liga Evrope Milorad Vučelić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Predsednik Partizana MIlorad Vučelić kaže da posle svih dolazaka igrača u prelaznom roku veruje u plasman crno-belih u nokaut fazu LIge Evrope, ali i da strahuje od huligana i potencijalnih incidenata koje bi klub mogle da koštaju čak i eliminacije iz tog takmičenja.

"Jači smo nego kad smo krenuli sezonu. Gledali smo da sačuvamo osnovu ekipe, a onda smo doveli pojačanja od kojih mnogo očekujemo. Mogu da vam kažem da već sada planiramo pojačanja za januar", rekao je Vučelić u intervjuu za TV Partizan, sumirajući letnji prelazni rok.

Inače, Partizan je danas potpisao prve profesionalne ugovore sa četvoricom izdanaka svoje škole: Svetozarom Markovićem, Jovanom Kokirom (obojica letos bili na pripremama sa prvim timom), Jovanom Vlalukinom i Andrejom Ilićem.

PRELAZNI ROK PARTIZANA (leto 2017.):

DOŠLI: vezista Danilo Pantić, štoper Nemanja R. Miletić, vezista Sejduba Suma, napadač Teofilus Solomon, golman Vladimir Stojković, vezista Zoran Tošić, štoper Milan Mitrović, bek Nemanja Antonov i napadač Ognjen Ožegović.

OTIŠLI: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Herenven), Uroš Đurđević (2,5 miliona evra + 15% od naredne prodaje), Alen Stevanović.

Iskreno mi je drago mi je što je i Zvezda sačuvala tim i što imamo dva predstavnika u Ligi Evrope.

On kaže da je ekipa spremna za prvenstvo i teške međunarodne utakmice (6 u Ligi Evrope).

"Ja se nadam plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope i to je naš cilj. Mogao bih to sa sigurnošću da kažem da nemamo problema sa huliganima, koji su već doveli su nas u situaciju da igramo jednu utakmicu bez publike (protiv Videotona, a kazna od 2 utakmice još je na snazi, prim. aut.). To je ogroman problem. Zato sada zavisimo od dobre saradnje sa navijačima. Jer izloženi smo opasnosti da zbog nekog incidenta budemo izbačeni iz Evrope".

Pred Partizanom je dvomeč "visokog rizika" protiv albanskog Skenderbega, ali nije bez rizika ni meč protiv kijevskog Dinama, jer poznati su odnosi Ukrajine i Rusije, a s tim u vezi okrenutost Srba prema "majčici Rusiji".

Vučelić apeluje na navijače da NE REŠAVAJU POLITIČKE PROBLEME na stadionu. Za sada, utakmica Partizan - Dinamo KIjev igraće se bez prisustva gledalaca, ali uprava crno-belih je uložila ćalbu i brani argumente pred Disciplinskom komisijom UEFA.

"Treba znati, recimo, da Ukrajina nije priznala Kosovo. Ja sam o tome mnogo pisao u listu koji vodim, ali to su istorijske, političke stvari i ne bi trebalo fudbal u to mešati. Nije dobro da navijači rešavaju probleme koji nisu u njihovoj kompetenciji. Nas UEFA kažnjava jer smo višestruki povratnici, nas gledaju po tri predstavnika UEFA na utakmici, samo gledaju u naše navijače i snimaju...".

Nije ovo jedini problem sa kojim se suočava uprava Partizana. Pravila UEFA su jasna i stroga.

"Imali smo probleme jer ljudi stoje na prolazima na tribinama. Unapredićemo mnogo stvari na stadionu, ali potrebna je saradnja sa svakim gledaocem", rekao je Vučelić i još jednom poručio:

"Nemojmo da rešavamo političke probleme na stadionu". 

On kaže da bi stadion na Topčiderskom brdu trebalo najpre renovirati i da su svuda gde je Partizan gostovao, osim možda u Gruziji protiv ekipe Dila Gori, stadioni u mnogo, mnogo boljem stanju nego u Srbiji.

"Ti svi tereni, stadioni imponuju u odnosu na naše. To je poražavajući podatak za nas. Bili smo u Sloveniji, pomoćni tereni su im besprekorni. Svaki stadion na koji odemo svaki je sređen, čist, besprekoran, da ne pričam o onom u Minsku, na kojem igra BATE Borisov. Fudbal se u Srbiji ne igra na terenima, nego na njivama", ističe prvi čovek crno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC