• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bez prava na kiks protiv Gibraltara

Autor mondo.ba

Selekcija Mehmeda Baždarevića, nakon razočaravajućeg poraza od Kipra, večeras od 20:45 igra protiv autsajdera u grupi H.

Nakon razočaravajućeg poraza od Kipra (2:3), reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra meč osmog kola kvalifikacija za Mundijal 2018. godine protiv Gibraltara.

Duel sa autsajderom u grupi H dolazi u veoma nezgodnom trenutku po selekciju Mehmeda Baždarevića, koja je u meču sa Kipranima ostala bez (planiranih) bodova, tako da će večerašnjem susretu morati pristupiti izuzetno ozbiljno, kako se ne bi desio novi kiks.

Gibraltar je poražen u svih sedam dosadašnjih kvalifikacionih mečeva, na kojima je postigao svega tri gola, a primio čak 33.

"Moramo se okrenuti novoj utakmici. Ekipu Gibraltara respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru. Da pokušamo da se opravdamo za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj", rekao je Baždarević nakon sinoćnjeg posljednjeg treninga.

Popularni Meša još jednom se osvrnuo na dešavanja na meču u Nikoziji, gdje su "zmajevi", uprkos vođstvu 2:0, doživjeli neuspjeh i ostali bez bodova.

"Podbacili smo kolektivno protiv Kipra. Nedostajalo je borbenosti i požrtvovanja. Kao da smo se prepali rezultata. Podbacila je ekipa u konstrukciji igre. Okrećemo se utakmici koja nas čeka danas. Kodro trenira sa ekipom i ako medicinski tim procijeni da može igrati, biće u kombinaciji za meč", dodao je selektor BiH.

Susret Gibraltara i BiH na programu je večeras od 20:45 sati na "Algarve stadionu" u Portugaliji, gdje Gibraltar dočekuje svoje rivale.

GRUPA H - 8. KOLO:

Estonija - Kipar (18:00)
Grčka - Belgija (20:45)
Gibraltar - BiH (20:45)

TABELA: Belgija 19, Grčka 13, BiH 11, Kipar 10, Estonija 5, Gibraltar 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC