• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Matić bi 31. avgusta vrijedio 75 miliona

Autor mondo.rs

Portiugalac kaže da bi Matić i Lukaku poslije Nejmarovog transfera u PSŽ za 222 miliona evra vrijedili duplo više i da je Junajted uštedio novac.


Šta se na svjetskom fudbalskom tržištu promijenilo poslije transfera Nejmara iz Barselone u Pari sen Žermen za 222 miliona evra?

Žoze Murinjo kaže - MNOGO!

Portugalski stručnjak mišljenja je da se sve podiglo na još viši nivo i da će ubuduće za dovođenje velikih zvijezda biti potrebno sve više i više novca. Kao primer naveo je prelazak Nemanje Matića iz Čelsija u Mančester junajted, za koji je rekao da bi bio daleko skuplji da se dogodio poslije Nejmarovog.

"Crveni đavoli" su Čelsiju za Matića dali 45 miliona evra, a Evertonu za Lukakua još 80 miliona, bez bonusa.

Međutim, nakon što je Nejmar otišao iz Barselone aktivacijom izlazne klauzule u njegovom ugovoru, Osman Dembele prešao je iz Borusije Dortmund u Barselonu za 135, a Kilijan Mbape iz Monaka u PSŽ za 180 miliona evra!

"Dogodilo se nešto što bi zauvijek moglo da promijeni tržište. Obično se manje troši kako se bliži kraj prelaznog roka, ali je zbog Nejmara sve otišlo gore. Matić bi 31. avgusta vredeo između 65 i 75 miliona, a Lukaku 160 miliona", rekao je Portugalac za "Tajms".

Do ovog ljeta je rekorder na polju fudbalskih transfera bio upravo Mančester junajted, koji je ljeta 2016. uložio 105 miliona evra u dovođenje Pola Pogbe iz Juventusa.

"Ako je transfer Pogbe tada bio najskuplji, Kutinjov će biti veći ako ode u Barselonu. Igrači od 20 miliona sada vrijede 40 miliona, oni od 40 miliona koštaju 60 miliona", pogodio je u centar Murinjo.

"Mislim da smo vukli dobre finansijske poteze", zaključio je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC