• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Pametniji sam trener nego što sam bio

Autor mondo.ba

Najava prekida rezultatske krize Sarajeva bio je meč u Banjaluci, gdje je "bordo" tim osvojio bod protiv Borca, a u taboru Sarajlija sada se nadaju da mogu do kompletnog plijena protiv Viteza, pred svojim navijačima.

Sarajevo će, sa novim-starim šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem, pokušati da prekine seriju negativnih rezultata i slavi pred svojim navijačima u duelu sedmog kola Premijer lige BiH protiv Viteza (subota, 16:30).

Nakon osvojenog boda u Banjaluci u prošlom kolu (1:1), reprezentativna pauza dobro je došla svima na "Koševu", pa sa velikom dozom optimizma dočekuju subotnji duel sa Vitežanima.

"Rezultat iz Banjaluke popravio nam je poljuljano samopouzdanje, tako da smo pauzu, koja nam je dobro došla, iskoristili na najbolji način. Ono što su igrači pokazali prethodnih dana, daje mi nadu da ćemo uskoro izaći iz krize. Situacija nije sjajna, tako da je svaka utakmica za nas izuzetno bitna. Bodovni saldo je takav kakav je, ali ambicije Sarajeva su poznate", rekao je Musemić u najavi meča.

Iako se na klupu Sarajeva vratio prije meča u Banjaluci, nije sjedio protiv Borca na klupi, tako da će duel sa Vitezom biti povratnički debi za iskusnog stručnjaka.

KARIJERA

Legendarni napadač Sarajeva i Crvene zvezde, nakon igračke karijere, kao trener u nekoliko navrata vodio je Sarajevo, a posljednji put krajem 2013. godine. Nakon odlaska sa "Koševa", vodio je tuzlansku Slobodu i Mladost iz Doboja kod Kaknja, sa kojom je okončao saradnju na kraju prošle sezone.

"Četiri godine su prošle otkako sam napustio Sarajevo. Vjerujem da sam sada pametniji i bolji trener nego što sam bio. Usavršavao sam se i ispravljao svoje greške. Pun sam elana, želje za radom i vjerujem da ćemo pronaći način za izlaz iz ove krize. Kad god sam dolazio u Sarajevo, bile su to nezavidne situacije. Da nisam vjerovao u sebe i igrače koje dobro poznajem, ne bih se prihvatio ovog posla", istakao je povratnik na "Koševo".

Sarajevo je veliki favorit protiv posljednjeplasirane ekipe prvenstva, koja je u prethodnih šest kola osvojila samo jedan bod. Ipak, Musemić je izuzetno oprezan.

"U sportu je uvijek opasno upisati bodove prije meča. Nisam jedan od onih koji tako rade. Normalno je da smo favoriti. Igramo kod kuće i uz maksimalni respekt prema Vitezu želimo doći do pobjede. Nemam na raspolaganju tri igrača, ali vjerujem da će svi dati maksimum od sebe i učiniti sve da dođemo do pobjede koja bi nam mnogo značila", rekao je Musemić, koji neće moći računati na suspendovane Pericu Ivetića, Amara Rahmanovića i Miloša Stanojevića.

Musemićevi pomoćnici dobro su skautirali narednog rivala.

TABELA

Sarajevo je od maksimalnih 18 bodova na otvaranju sezone upisalo samo pet, pa se nakon šest odigranih kola nalazi u donjem dijelu tabele, na skromnom devetom mjestu.

"To je ekipa koja ima određenih problema, ali ekipa koja je Zrinjskom dala dva gola, tako da sigurno posjeduje kvalitet. Tačno je da smo mi ipak kvalitetniji, ali to moramo pokazati na terenu", zaključio je novi trener Sarajlija.

Duel Sarajeva i Viteza sudiće Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva, a meč možete pratiti u direktnom prenosu na Moja TV.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC