• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Nisam imao boljih od Matića u karijeri...

Autor mondo.rs

Kada čovek koji je u fudbalu postigao toliko toga radeći sa najvećim zvezdama svog vremena kaže ovako nešto o našem fudbaleru, i to pričajući o njegovim ljudskim osobinama, a ne tehničkim karakteristikama, onda to zaslužuje svaku pažnju.

 Murinjo-o-Maticu-Nisam-imao-boljih-u-karijeri. Izvor: MN PRESS

Nemanja Matić bio je jedan od onih koji su itekako osetili temperament ranjenog Žozea Murinja, koji je svestan da je doživeo poraz, ali ne želi da napusti borilište.

Na jesen 2015. godine, kada se svet naslađivao problemima Čelsija pod Murinjovim vođstvom u prvoj sezoni posle osvojene titule prvaka Engleske, Matić je doživeo da ga menadžer uvede u igru u drugom poluvremenu i zameni posle samo 27 minuta.

Svima je tada bilo jasno da se na "Bridžu" sprema neminovno i da je, u jeku serije "plavaca" od pet poraza, samo pitanje dana kada će vlasnik Roman Abramovič drugi put smeniti najtrofejnijeg menadžera u istoriji kluba, Murinja.

Na "press" konferenciji posle utakmice sa Sautemptonom rekao da nije imao nameru da ponizi reprezentativca Srbije, već da on "nije igrao dobro", da "nije bio najoštriji" i da "nije donosio dobre odluke sa loptom".

Matiću je, isprva, bilo jako teško i odbijao je da komentariše ovaj događaj i pred engleskim i pred srpskim medijima, s obzirom na to da je nedugo posle scene koju ne želi da doživi ni osnovac na času fizičkog došao u Staru Pazovu na okupljanje reprezentacije.

"Neki od igrača su u komplikovanom periodu, a Matić je jedan od njih", rekao je tada Murinjo i relativno brzo spakovao stvari i napustio klub.



Ipak, godinu i po dana kasnije, Matić je u dugo najavljivanom i sporo realizovanom transferu završio na "Old Trafordu", kod čoveka sa kojim se - ako čitate engleske medije - rastao u ne baš dobrim odnosima.

"Ne mogu da kažem da sam u karijeri imao boljih momaka u timu od njega", rekao je Murinjo o Matiću tokom intervjua za "Sunday Times" u kojem je dikretno optužio prethodnike u Mančesteru, Dejvida Mojesa i Luja van Gala, da su promenili DNK kluba i da se izgubila kultura pobeđivanja teško stečena pod, kako je istakao, "najboljim menadžerom svih vremena, serom Aleksom Fergusonom".

Murinjo se prisetio oktobra 2015…

"Posle svega, mediji su želeli priču, mediji su želeli moju krv. Moju krvi ili njegovu krv, svejedno. On je zaista bio tužan. I ja sam, takođe, jer to nije bilo lepo i radi se o potezu koji sam napravio samo dva puta u karijeri", pričao je Murinjo i potom poentirao:

"Ali, kada smo se sledeći dan sreli, prišao mi je i rekao: 'Nisam srećan, ali greška je moja. Nisam srećan zbog onoga što si mi uradio, ali ja sam kriv jer nisam igrao dobro i s te strane razumem izmenu. Hajde da nastavimo dalje'".

Za kraj konstatovao je…

"Nismo nastavili dalje još dugo, jer sam nekoliko nedelja kasnije dobio otkaz, ali on je oduvek bio jedan od mojih momaka, jedan od onih ljudi sa kojima sam ostao u kontaktu čak i kada dugo nismo radili zajedno. Tako da sam sada siguran da je moj veliki čovek tu, čak zreliji nego ranije", objasnio je Murinjo zašto je, između ostalog, insistirao da ovog leta Matić dođe u Junajted u jednom od najteže objašnjivih transfera.

Kada je Matić u pitanju, on je prvi put o tom događaju otvoreno govorio godinu dana kasnije, u jednom od intervjua koji je dao engleskim medijima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC