• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Najlakša je trenerska glava

Autor mondo.ba

Banjalučki trener Vlado Jagodić poslije sporazumnog raskida saradnje sa Slobodom istakao je da će ostati navijač tuzlanskog kluba s kojima se rastao "na ljudski način".

 Vlado Jagodić poslije razlaza sa FK Sloboda Izvor: MONDO/Samir Cacan

Od nedjelje Vlado Jagodić više nije trener fudbalera Slobode. Presudio mu je posljednji domaći poraz od GOŠK-a na "Tušnju" (0:1), što je bio treći neuspjeh njegovog, sad već, bivšeg tima u Tuzli.

"Dosta puta sam govorio o našim ciljevima, kratkoročnim, srednjeročnim i dugoročnim, ali na žalost rezultat je taj koji je mjerilo svega. Bez obzira što je neophodno strpljenje da se napravi nešto veće, shvatam da su Tuzla i Sloboda sredine koje ne trpe dug vremenski period bez dobrog rezultata", rekao je Jagodić za klupski sajt.

Prema njegovim riječima, poslije posljednjeg poraza, kao moralan čovjek odlučio je da ponudi mandat na raspolaganje rukovodstvu.

"Bilo bi i pogrešno shvaćeno da to nisam učinio, posebno što su neki mediji duži vremenski period izvrtali moje riječi i zlurado prenosili izjave. Pakuju mi mnogo štošta, u službi se nemam pojma koga. Ustvari znam, sve se u Tuzli zna, ali to je neka druga priča. To više govori o njima, a ja vrlo dobro znam ko sam ja".

Poruka za nasljednika

"Neke grupacije su mene rušile zbog ličnih interesa, jer nisam dozvoljavao da njihovi igrači budu starteri, klub mora da stane ukraj takvim pojavama ko god bio trener".

Poslije sedam odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Sloboda je na 10. mjestu na tabeli sa samo jednom pobjedom, dva remija, uz četiri poraza.

"Kad nema rezultata, a u mojoj 22 godine dugoj trenerskoj karijeri nisam doživio da na tri domaće utakmice ne postignemo gol. To je nešto što je i mene zateklo i nešto što publika ne prašta. Rukovodstvu sam ponudio mandat, zajedno smo došli do zaključka da se nešto mora mijenjati. U našem fudbalu, najlakša je trenerska glava. Žao mi je što nisam ostvario ciljeve, ali imam nadu da će Sloboda poslije mog odlaska da ostvari sve što smo očekivali. Duboko se nadam da će tako biti pod uslovom da se iskorijene nefudbalske stvari".

Jagodić je dodao da se sa Slobodom rastaje onako kako se i sastao sa tuzlanskim klubom.

"Na pristojan, lijep i ljudski način se rastajemo. Ostaću vjerni navijač Slobode jer skoro godinu dana sam proveo u Tuzli", podvukao je banjalučki stručnjak.

...
Izvor: YouTube

Najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika je Slavko Petrović, bivši trener bijeljinskog Radnika i sarajevskog Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC