• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Interu titula visi na prečki Olimpika

U derbiju 31. kola, a možda i cijelog prvenstva: Roma - Inter 2:1. Strijelci Danijele De Rosi i Luka Toni za Romu, odnosno Dijego Milito za Inter.

 SERIJA A: Interu titula visi na prečki Olimpika Izvor: MONDO

Prvi poraz Intera od Rome na Olimpiku od 2001. godine doveo je do usijanja temperaturu u vrhu Serije A.

Dok se čeka Milan u nedjelju, stajaće: Inter 63, Roma 62, Milan 59...

U derbiju 31. kola, a možda i cijelog prvenstva: Roma - Inter 2:1. Strelci Danijele De Rosi (17) i Luka Toni (72) za Romu, odnosno Dijego Milito (66) za Inter.

Do kraja šampionata, najteži raspored na prvi pogled ima Milan, a najlakši Roma. Velikim slovima označena su gostovanja.

INTER: Bolonja, FIORENTINA, Juventus, Atalanta, LACIO, Kjevo, SIJENA.

ROMA: BARI, Atalanta, LACIO, Sampdorija, PARMA, Kaljari, KJEVO.

MILAN: Lacio, KALJARI, Katanija, SAMPDORIJA, PALERMO, Fiorentina, ĐENOVA, Juventus.

Tri puta fudbaleri Intera pogađali su okvir gola pred više od 70.000 navijača u Rimu, dva puta prečku, a jednom stativu i to u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada je Dijego Milito sa sedam, osam metara, uzdrmao konsturkciju gola lijevom nogom, a samim tim i doveo u pitanje odbranu titule, odnosno osvajanje pete uzastopne.

Prije toga, Milito je početkom drugog poluvremena, iz okreta pogodio rogalj gola, a u prvom dijelu igre, Valter Samuel zakucao je loptu u prečku iznad glave Žulija Serđa. U tom trenutku bilo je 1:0 za Romu.

"Vučica" je u vođstvo došla u 17. minutu, kada je početničku grešku napravio golman Intera Žulio Sezar. Njemu je "mlaka" lopta poslije udarca glavom Nikolasa Burdisa ispala iz ruku, a u gužvi na petercu najbrži je bio kapiten Rome u odsustvu Frančeska Totija, Danijele De Rosi - 1:0.

Do tog i od tog trenutka, Roma je bila bolji tim u prvom poluvremenu, šanse su se redale pred golom Intera, koji je prvu pravu šansu imao baš u situaciji kada je Samuel pogodio prečku, u 42. minutu. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a po onome što je viđeno u prvom dijelu nastavka igre, očigledno je trener nerazura Žoze Murinjo održao motivacioni govor na pauzi.

Od povratka na teren, Inter je bio taj koji je držao konce igre, napadao, a uslijedio je i "rogalj" Milita u 49. minutu. Iz taktike 4-4-2, u 4-3-3 Murinjo je prešao u 60. minutu, poslije dobrih šansi za Veslija Snajdera na jednoj, odnosno Luke Tonija na drugoj strani, sve je platio izmjenom Dejan Stanković.

On je ustupio mjesto napadaču Goranu Pandevu, koji je bio akter akcije iz 66. minuta, poslije koje je Inter izjednačio. Pandeva je pasom pronašao Snajder, ali Makedonac nije uspio da primiri loptu u gol šansi. Na njegovu sreću, defanzivci Rome nisu uspjeli da ispucaju fudbal na pristojnu razdaljinu, već je Snajder došao u novi posjed i sjajno proigrao Milita, koji je sa pet metara "ćušnuo" loptu u gol - 1:1.

Usporeni snimak pokazao je da je akcija Snadera i Milita bila "OK", ali da je ofsajd bio prije toga, kada je Snajder pokušao da proigra Pandeva. I nije samo Pandev tada bio iza leđa linije Jon Arne Rise-Burdiso-Žuan-Marko Kaseti, već su mu društvo pravili i Samjuel Eto i Milito.

Sudijska odluka bila je konačna, tako da je povratak u trku za titulom Roma mogla da potraži samo novim golom, a na njega se čekalo samo šest minuta i prethodila mu je slučajnost. Visoku loptu Rodrigo Tadei u 72. minutu želio je da uhvati volej udarcem i da savlada Sezara, ali je to uradio tako da je sjajno uposlio zaboravljenog Tonija, koji je sa 13 metara prvo umirio saigračev šut, a onda prizemno reagovao za - 2:1 i kačenje nekolicine igrača Rome na prečku, koja ih je spasila prije toga.

Murinjo je potom reagovao uvođenjem Rikarda Kvarežme i Kristijana Kivua, a ovaj drugi morao je da bude isključen u finišu meča kada je krvnički zgazio Tonija na zemlji. Sudija Emidio Morganti ili nije vidio taj detalj ili nije želio da vidi, tako da je Rumun ostao na terenu, a Olimpiko je mogao da ostane nijem u četvrtom minutu nadoknade, kada je Milito iz regularne situacije izašao pred Serđa i iz neposredne blizine pogodio - stativu!

Da je zatresao mrežu, Inter bi zadržao četiri boda prednosti šest kola prije kraja prvenstva i vjerovatno bi slovio za favorita, ali ovako... Četvorogodišnja vladavina nerazura dovedena je u pitanje iz više razloga: Roma je u boljoj formi od Intera, ima lakši raspored do posljednjeg kola i fudbalere Intera čekaju iskušenja u Ligi šampiona, dok će Roma i Milan biti koncentrisani samo na Seriju A.

Inter je u posljednjih devet kola zabilježio samo dve pobjede, uz pet remija i dva poraza, dok je Roma neporažena u 21 uzastopnom meču u kalču!? Posljednji tim koji je pobijedio "vučicu" je Udineze, kao domaćin, 28. oktobra 2010. godine.

Ukoliko u nedjelju pobijedi Lacio na svom terenu, Milan će učiniti da šest kola prije kraja tri tima dijeli samo bod na čelu tabele.

Na listi strijelaca Serije A, još je suveren Antonio Di Natale iz Udinezea sa 21 golom, Dijego Milito je postigao 18. na Olimpiku, a prati ga Alberto Đilardino iz Fiorentine sa 14, zatim napadač Sampdorije Đanpaolo Pacini sa 13, Alešandre Pato iz Milana sa 12 i Alesandro Matri iz Kaljarija sa 12...

U drugom meču subotnjeg programa, Palermo je nastavio put ka velikom uspjehu i plasmanu na četvrto mjesto, odnosno u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sicilijanci su na Renco Barberi vratili milo za drago Bolonji za poraz na D'Alari u prvom dijjelu sezone.

Tada je bilo 3:1 za plavo-crvene, a ove večeri 3:1 za roze-crne, uz tri pogotka Fabrisija Mikolija, u 10, 43. iz penala i 70. minutu.

Jedini gol za Bolonjeze postigao Adailton u 38. minutu. Palermo sada ima 51 bod i ukoliko Sampdorija u nedelju dobije Kaljari na svom terenu, Sicilijanci će ostati na četvrtoj poziciji, ali sa bodom viška u odnosu na Đenovljane.

Na listi strijelaca Serije A, još je suveren Antonio Di Natale iz Udinezea sa 21 golom, Dijego Milito je postigao 18. na Olimpiku, a prati ga Alberto Đilardino iz Fiorentine sa 14, zatim napadač Sampdorije Đanpaolo Pacini sa 13, Alešandre Pato iz Milana sa 12 i Alesandro Matri iz Kaljarija sa 12...

PAROVI I REZULTATI 31. KOLA:

Roma - Inter 2:1 (1:0)
/De Rosi 17, Toni 72 - Milito 66/

Palermo - Bolonja 3:1 (2:1)
/Mikoli 10, penal 43, 70 - Adailton 38/

U nedelju (15.00):

Juventus - Atalanta
Livorno - Bari
Sampdorija - Kaljari
Napoli - Katanija
Sijena - Đenova
Kjevo - Parma
Fiorentina - Udineze
Milan - Lacio (20.45)

TABELA: Inter (+1) 63, Roma (+1) 62, Milan 59, Palermo (+1) 51, Sampdorija 47, Napoli 45, Juventus 45, Đenova 43, Bari 42, Fiorentina 41, Parma 41, Kaljari 39, Kjevo 37, Katanija 35, Bolonja (+1) 35, Lacio 32, Udineze 32, Atalanta 28, Sijena 25, Livorno 24.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC