• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi "srušio" Juve, Englezi po planu i MCN!

Autor mondo.rs

Fenomenalna partija Lea Mesija u novoj pobedi Barselona nad Juventusom. "Povratnici" u Ligi šampiona, Mančester junajted i Čelsi, upisali lake pobede, novi tandem Parižana - Mbape, Nejmar i Kavani - "tukao" Seltik. Remi Rome i Atletika.

Kakvo prvo veče u Ligi šampiona!

Povratak najjačeg klupskog takmičenja očigledno je motivisao one najveće klubove koji ovog utorka nisu štedeli snagu protiv slabijih rivala.

Viđeno je čak 28 golova, a jedino ih nije bilo u Rimu gde je pravdu delio Milorad Mažić i umalo pokazao na centar duboko u nadoknadi vremena kada je Saul Njiges sa dva metra promašio prazan gol, ali je pogodio samo okvir gola.

Pobedu večeri ostvarila je Barselona koja je u reprizi finala Lige šampiona od pre tri godine ponovo savladala Juventus, čak i ubedljivije - 3:0 (1:0) uz novu sjajnu partiju Lea Mesija.

Argentinac je postigao dva gola, nakon odličnih minijatura protiv ne tako dobre odbrane "bjankonera", i teško je odlučiti koji je lepši, dok je treći pogodak bio delo Ivana Rakitića koji je tako najavio povratak u staru formu.


Barcellona-Juventus 3-0: All Goal & Highlightsby winchui84

Na starom mestu posle pauze su i engleski klubovi Mančester junajted i Čelsi koji su lako slavili protiv Bazela (3:0) i Karabaga (6:0), uz pogodak za pamćenje Davidea Zapakoste.

Dok se Antonio Konte radovao svakom od šest pogodaka svoje ekipe, na licu Žozea Murinja, uprkos novim pogocima Felainija, Lukakua i Rašforda, mogla se "očitati" i zabrinutost zbog povreda prepona Pola Pogbe koji je morao iz igre posle dvadeset minuta.

I to baš u večeri kada je bio kapiten Junajteda.

Ništa zato nije brinulo Unaija Emerija čiji novi napadački trio "MCN" - Mbape, Kavani i Nejmar i drugu utakmicu zaredom, drugu kako su zajedno, upisuju golove. Urugvajac je postigao dva, ali on je već "starosedelac" u Parizu, pa je pažnja javnosti više bila usmerena na najskupljeg svih vremena i drugog do njega, kad transfer bude kompletiran narednog leta, koji se izjednačio se Klajvertom po broju golova kao tinejdžer.

Dali su po sedam, a Mbape će sigurno još!


U istoj grupi videli smo i rutinu Bajerna protiv Anderlehta (3:0), olakšanu isključenjem već u 13. minutu, dok bi Anćelotija trebalo da zabrine "stanje fudbalera".

Naime, prilikom izmene Riberi je bio ljut pošto je ustupio mesto Tomasu Mileru i zbog toga je bacio dres na klupu, a videćemo u narednim danima da li će snositi i određene sankcije za takvo ponašanje.

Sporting je na poluvremenu u "Pireju" vodio 3:0 protiv Olimpijakosa, za koji je Đurđević igrao prvih sat vremena, da bi na kraju crveno-beli uspeli da smanje na 3:2.

U duelu Benfike i CSKA viđen je preokret, a naš fudbaler Andrija Živković uspeo je da asistira Harisu Seferoviću za vođstvo "orlova", no ono nije bilo dugog daha pošto su Vitinjo i Žamaljetdinov uspeli da naprave preokret do 71. minuta.

REZULTATI:


GRUPA A

Benfika - CSKA Moskva 1:2 (0:0)
/Seferović 51 - Vitinjo 63p, Žamaljetdinov 71/

Mančester junajted - Bazel 3:0 (1:0)
/Felaini 35, Lukaku 53, Rašford 84/

GRUPA B

Bajern Minhen - Anderleht 3:0 (1:0)
/Levandovski 13p, Alkantara 65, Kimih 90+1/

Seltik - Pari sen Žermen 0:5 (0:3)
/Nejmar 19, Mbape 34, Kavani 40p, 80, Lustig 83 ag/

GRUPA C

Čelsi - Karabag 6:0 (2:0)
/Pedro 5, Zapakosta 30, Aspilikueta 56, Bakajoko 71, Batšuaji 76, Medvedev 82ag/

Roma - Atletiko Madrid 0:0 (0:0)

GRUPA D

Barselona - Juventus 3:0 (1:0)
/Mesi 45, 69, Rakitić 56/

Olimpijakos - Sporting Lisabon 2:3 (0:3)
/Pardo 90, 90+2 - Dumbija 2, Martins 13, Fernandes 43/

Igraju se u sredu:

GRUPA E: Maribor - Spartak Moskva (20.45),  Liverpul - Sevilja (20.45)
GRUPA F: Fejnord - Mančester siti (20.45), Šahtjor - Napoli (20.45)
GRUPA G: Lajpcig - Monako (20.45), Porto - Bešiktaš (20.45)
GRUPA H: Real Madrid - APOEL (20.45), Totenhem - Dortmund (20.45)

IZ MINUTA U MINUT:

- Kraj!

- Atletiko umalo do pobede u Rimu, Saul je promašio prazan gol sa dva metra!

- Pardo za čast Olimpijakosa dva gola...

- Treći i Bajerna - Jošua Kimih.

- Markus Rašford za treći Junajteda, ako je bilo neizvesnosti!


- Mikael Lustig je častio PSŽ pogotkom, pa onda Edinson Kavani daje peti...

- Šta se dešava u Minhenu? Miler menja Riberija, a ovaj zbog nezadovoljstva baca dres na klupu... Karlo Anćeloti ima mnogo problema u Bajernu.

- Alvaro Morata sa klupe gleda "ples" Batšuaija - fenomenalni Zapakosta krade loptu i odlično asistira za Belgijanca koji postiže drugi gol na današnjem meču...

- Mažić u centru pažnje na "Olimpiku" - Roma traži penal, ali naš sudija veruje da zagrljaj Huanfrana nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

- Bakajoko izbliza nakon kornera, pa Batšuaji sa ivice kaznenog nakon greške Karabaga. Peti gol Čelsija kome je baš nedostajala Liga šampiona...

- Mesi drugi, Barsa treći - biće ovo laka pobeda Katalonaca nad Juveom.




- Niklas Sile daje treći za Bajern, ali je poništen pošto je odgurnuo Spajića.

- Ovo je koreografija navijača Olimpijakosa. Međutim, već posle poluvremena sa Sportingom bilo je 0:3.



- Bilo je pitanje vremena, Tijago Alkantara za drugi gol Bajerna protiv Anderlehta.

- Simpatična vest iz Španije: Dijego Kosta je u Madridu i na TV-u prati utakmicu Atletiko Madrida, a ne Čelsija. To valjda dovoljno govori...

- Međutim, minut kasnije Ivan Rakitić u mrežu...


- Mesi pogađa i stativu gola Bufona, šesti put u okvir gola od početka sezone!

- Drugi za Junajted daje Lukaku, njegov prvi u Ligi šampiona u dresu "đavola", dok je Čelsi došao i do trećeg protiv nemoćnog Karabaga preko Sezara Aspilikuete.

- Drugo poluvreme počinje golom u Lisabonu na "Da Lužu" gde je Andrija Živković pronašao Harisa Seferovića za vođstvo Benfike protiv CSKA iz Moskve. Ni na ovom meču u Ligi šampiona Akinfejev neće sačuvati mrežu.


- Mesi!

Nije izdržao Juventus čitavo poluvreme pošto u jednoj od poslednjih akcija domaćih igrača Lionel Mesi postiže gol za vođstvo, na asistenciju Luisa Suareza...


- I treći napadač PSŽ-a Edinson Kavani postiže gol, sa "bele tačke". 3:0 i u Pireju, takođe za goste iz Lisabona, pošto je Bruno Fernandez bio precizan.

- Konačno i Junajted - Felaini.


- Kilijan Mbape - drugi meč za PSŽ i drugi gol... Kakav talenat! I ruši rekord...


- Odlično se publici na "Bridžu" predstavlja Davide Zapakosta, novajlija iz Torina, koji večeras beleži svoj prvi start za "plavce" i pamtiće ga dugo po fantastičnom golu sa desnog krila. Slučajno ili ne - majstorija!




- Zanimljivo je i u Rimu, Atletiko bliži golu, iako preti i Roma, a najbolju šansu na meču imao je Antoan Grizman koji je šutirao metar pored gola po osvajanju lopte u šesnaestercu rivala.

- Ne da se Junajtedu, sada Mkhitarjan pogađa stativu. Nikako da "slome" Bazel.

- Felaini menja Pogbu. Čini se da je ozbiljnija povreda u pitanju.


- Nejmar... Ako ste se pitali zašto PSŽ još nije dao gol. Evo ga!

- Pogba je povređen. Napušta utakmicu protiv Bazela već posle dvadesetak minuta, u pitanju su prepone... Problem za Murinja. Francuz je bio kapiten večeras...


- Pobegao je nezadovoljni Levandovski odbrani Anderlehta, rukom ga je oborio Kums, a onda i dobio crveni karton za to. Poljak precizan sa bele tačke, dok Sporting preko brzonogog Želsona Martinsa povećava na 2:0 u Pireju.

- Juve je napao Barselonu, beležimo opasan pokušaj Matije de Šilja, dok na drugoj strani vidimo veoma aktivnog Usmana Dembelea željnog dokazivanja.


- Nije mnogo trebalo ni Čelsiju koji posle kornera, nakon velike inicijative, i pasa Vilijana na ivicu kaznenog prostora dolazi do vođstva. Fantastično je šutirao Pedro i doneo veliku radost navijačima na "Bridžu". 


- Imamo prvi gol u ovogodišnjem izdanju LŠ: Sejdu Dumbija za Sporting iz Lisabona na stadionu "Karaiskakis" u Pireju protiv Olimpijakosa.

- Moćni napad PSŽ-a za meč u Glazgovu - Kavani, Mbape i Nejmar.

- Mesi, Suarez i Usman Dembele, skupo plaćeni igrač Dortmunda, napadaju Juventus koji na "Kamp Nou" nije došao u najjačem sastavu pošto ima veliki broj povređenih igrača, pa su tako Barzalji i Benatija štoperi, dok je iznenađenje po desnoj strani Bentakur - mladi Urugvajac.

N A J A V A

Konačno!

Liga šampiona se na TV ekrane vraća nakon četiri meseca. Najjače klupsko takmičenje okupilo je 32 ekipe širom Evrope koje će se boriti za najvredniji trofej u fudbalu, nakon što ga je dve godine zaredom, osvajao Real Madrid.

Pred nama je grupna faza koja je prethodnih godina znala i da razočara, ali ove godine imamo nekoliko jakih "četvorki" koje bi trebalo da znače i dobar fudbal.

Već u prvom kolu videćemo revanš finala Lige šampiona iz 2014. godine kada su se sreli Barselona i Juventus, dok će svakako interesantan biti i duel Rome i Atletiko Madrida. Čelsi se sastaje sa debitantom u ovom takmičenju Karabagom iz Azerbejdžana, dok je tu još jedan povratnik u elitu Mančester junajted koji ne bi trebalo da ima veći problem sa Bazelom.

Fudbaleri Pari sen Žermena, sa novom moćnom "trojkom" u napadu Mbape - Kavani - Nejmar, pokušaće da savladaju škotski Seltik.

Pratite sa nama današnje mečeve 1. kola Lige šampiona uz pogotke, zanimljive statističke podatke, fotografije... Takođe, podsećanje da sve mečeve možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC