• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Banjica slavi Kaluđerovića

Javor poveo na Banjici, ali Rad preokrenuo. Dva gola Kaluđerovića, Javor promašio penal. Prvi poraz Ivanjičana ovog proljeća.

 JSL: Banjica slavi Kaluđerovića Izvor: MONDO

Andrija Kaluđerović definitivno je jedan od fudbalera koji je obilježio ovu sezonu u Jelen Superligi Srbije. Sa dva gola u nedelju donio je pobjedu Radu nad Javorom 3:2 u 21. kolu takmičenja, kojom se ekipa sa Banjice "odlijepila" sa dna tabele.

Uzbudljiva utakmica na Banjici poslije 20-ak minuta uspavanke.

Javor je bio opasniji rival na početku meča i prije vodećeg gola imao je jednu odličnu priliku kada se istakao golman Rada Branislav Danilović, koji je potom imao i nekoliko slabijih odbrana i procjena.

U 24. minutu Javor je poveo. Igor Stojaković, bivši fudbaler Rada (igrao je i za Čukarički i Banat), sjajno je izveo slobodan udarac sa 18 metara i pogodio lijevi donji ugao Danilovićevog gola.

Samo četiri minuta kasnije Rad je izjednačio a u glavnoj ulozi bio je najbolji strijelac ekipe sa Banjice Andrija Kaluđerović. Najprije je oboren u šesnaestercu gostiju, a zatim je lako prevario Damira Kahrimana sa "bijele tačke".

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Rad je poveo. Miloš Dimitrijević je uspio da prevari bivšeg golmana Rada Damira Kahrimana. Izgledalo je kao da će sin čuvenog Zorana Čave Dimitrijevića centrirati, ali je zapravo to bio šut ka golu Javora, a Kahriman se našao u čudu.

U 66. minutu Kaluđerović je postigao još jedan gol, što je njegov 13. u ovoj sezoni, čime je izbio na čelo liste strijelaca. Centrirao je Todorovski, Kahriman je "zaplivao" u prazno, a Kaluđerović glavom pogađa praznu mrežu.

Kaluđerović će zasluženo dobiti poziv Radovana Ćurčića, trenera Rada, koji će predvoditi selekciju superligaških fudbalera u prijateljskoj utakmici protiv Japana.

Poslije trećeg gola Rada, Javor je imao veliku priliku, ali je Danilović u 73. minutu odbranio penal Ivanu Cvetkoviću. "Građevinari" su od tog minuta igrali sa igračem manje, jer je zbog prekršaja nad Cvetkovićem isključen Bratislav Ristić.

Međutim, gosti su ipak uspjeli da postignu drugi gol, strijjelac je bio Stevan Račić i tako unesu neizvesnost u finišu meča, ali se Rad odbranio.

Ovo je Radu druga pobjeda ovog proljeća (prvi put ove sezone Rad je dao tri gola na jednom meču), a "građevinari" su vezali tri dobra rezultata - dvije pobjede i jedan remi, poslije početna tri poraza.

Javoru je, pak, ovo prvi poraz u nastavku sezone, posle četiri remija i jedna pobjede.

REZULTATI 21. KOLA:

nedelja:

Rad - Javor 3:2 (1:1)
/Kaluđerović 28’p, 66’, Dimitrijević 47’ - Stojaković 24’, Račić 82'/

Crvena zvezda - Vojvodina 3:0

/Lekić 14, 33 ,Trifunović 75 /

Subota:

BSK Borča - Partizan 1:2 (0:1)
/Obrovac 71 - Kleo 6, Jovanović 90+2/

Smederevo - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Žeravica 18/

Jagodina - Hajduk (1:0)
/Mihajlović 44, Bojović penal 81/

Metalac - Mladi radnik 1:0 (0:0)
/Jakšić 48/

Napredak - Borac 2:0 (2:0)
/Vujović 25, 33/

Spartak - Čukarički 1:0 (0:0)
/Popović 71/

TABELA: Crvena zvezda 55, Partizan 53, Spartak 36, OFK Beograd 36, Vojvodina 30, Metalac 30, Jagodina 29, Javor 26, Smederevo 26, Borac 23, BSK Borča 22, Rad 22, Mladi radnik 21, Napredak 21, Hajduk 20, Čukarički 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC