• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Utakmica za negledanje" u Doboj-Kaknju

Autor mondo.ba

Sloboda "uzela" bod na teškom gostovanju u Doboj-Kaknju - 1:1.

U prvom meču osmog kola Premijer lige BiH, Mladost je na svom terenu remizirala 1:1 protiv tuzlanske Slobode, a na klupi Tuzlaka nije bilo novog trenera Slavka Petrovića, pa je ekipu vodio prvi asistent Amir Spahić.

Oba pogotka viđena su u prvom poluvremenu, dok u nastavku nije bilo izglednijih prilika, pa su obje ekipe morale da se zadovolje podjelom bodova.

MLADOST - SLOBODA 1:1 (1:1)

Mladost je povela već u devetom minutu. Nakon kornera za domaće i velike gužve, u šesnaestercu Tuzlaka najbolje se snašao Haris Dilaver i pogodio mrežu Slobode za 1:0.


Mladost DK - Sloboda 1:0by goloviliga

Samo dva minuta kasnije, Mladost je mogla uvećati prednost, ali Vukašin Benović nije imao sreće. Šutirao je sa preko 30 metara, ali je lopta pogodila prečku.

Do izjednačenja Sloboda je stigla u finišu prvog dijela igre, i to preko Milana Ćuluma u 42. minutu, i to nakon odlične asistencije Sulejmana Krpića i greške Bojana Regoje.


Mladost DK - Sloboda 1:1by goloviliga

U nastavku su obje ekipe prikazale poprilično skromnu igru, a kako su igrali fudbaleri Mladosti i Slobode, najbolje govori komentar trenera domaćih Edisa Mulalića, koji je po završetku susreta izjavio da je ovo bila "utakmica za negledanje".

MLADOST: Bukvić, Benović, Šišić, Arežina (58. Aganspahić), Lazić (65. Kulović), Čomor, Šećerović, Hiroš, Regoje, Dilaver, Isaković. Trener: Edis Mulalić.

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić (23. Husić), Grahovac (85. Osmanagić), Lazevski, Mehmedagić, Jahić (62. Hairlahović), Ćulum, Ignjatović. Trener: v.d. Amir Spahić.

U preostala dva meča Zrinjski je očekivano slavio u Gabeli protiv GOŠK-a 2:0. Tim Blaža Sliškovića nastavio je odličnu seriju rezultata i golovima Slobodana Jakovljevića i Nemanje Bilbije stigao do sedme pobjede u osam utakmica.

Identičnim rezultatom Vitez je slavio protiv Čelika pred svojim navijačima i tako Zeničanima prepustio premijerligaški "fenjer". Strijelci su bili Slavko Brekalo i Seida Zukića.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Mladost - Sloboda 1:1 (1:1)
/Dilaver 9 - Ćulum 42/

Vitez - Čelik 2:0 (1:0)
/Brekalo 21, Zukić 47/

GOŠK - Zrinjski 0:2 (0:1)
/Jakovljević 12, Bilbija 69/

Sarajevo - Široki Brijeg (19:30)

U nedjelju:

Borac - Radnik (19:00)
Željezničar - Krupa (19:30)

TABELA: Zrinjski (+1) 21, Željezničar 16, Mladost (+1) 14, Široki Brijeg 13, Krupa 12, Borac 10, Široki Brijeg 10, GOŠK (+1) 9, Sarajevo 8, Sloboda (+1) 6, Vitez (+1) 4, Čelik (+1) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC