• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "sa krova" opet na vrh (VIDEO)

Autor mondo.rs

Rutinska pobeda crveno-belih i revanš Voždovcu za prošlu sezonu.

 Zvezda "sa krova" opet na vrh (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima dve utakmice manje od Vojvodine, ali isti broj bodova i bolju gol-razliku, pa se nalazi na vodećoj poziciji Superlige Srbije.

U 10. kolu, crveno-beli su savladali Voždovac u gostima 2:0 i sa krova tržnog centra u Zaplanjskoj ulici vratili se na vrh tabele.

Strelci su bili Mičel Donald u 40. minutu, sjajnim udarcem iz "slobodnjaka" sa oko 20 metara i Gelor Kanga u 90, posle odličnog driblinga i asistencije Nemanje Radonjića.

Solidna utakmica viđena je na veštačkoj podlozi, koja je odolela konstantnoj kiši, na momente veoma jakoj. I jedni i drugi imali su nekoliko dobrih prilika pre odlaska na odmor i ubrzo po povratku, ali kako je vreme odmicalo, tempo igre je opadao. Zapravo, gosti su kontrolisali dešavanja i znalački čuvali loptu u svom posedu.

Donald je svojim trećim pogotkom iz slobodnog udarca ove sezone omogućio crveno-belima da "lakše dišu" u nastavku, a Kanga je samo potvrdio pobedu i svojevrsnu osvetu "zmajevima" za poraz iz finiša prošle sezone, kojim su crveno-beli praktično ostali bez titule.

Bila je ovo sedma od osam odigranih utakmica Zvezde ove sezone u Superligi bez primljenog gola!

Trener Vladan Milojević ponovo je promenio sastav u odnosu na evropske mečeve, pa su iz tima koji je prošlog četvrtka igrao protiv BATE Borisova izostali Milan Borjan (zbog lakše povrede palca) i Vujadin Savić, dok su u drugom poluvremenu ušli Nemanja Radonjić i Ričmond Boaći.

Bez obzira na promene, kao i ranije, Zvezda je pružila još jednu pobedu i, bez obzira što je igrala protiv trećeplasiranog tima na tabeli, može se reći - rutinski stigla do bodova.

I jedni i drugi na teren će ponovo u sredu, crveno-beli u Čačku protiv Borca u odloženoj utakmici 6. kola, dok će Voždovac u Dobanovcima igrati protiv Budućnosti u Kupu.

VOŽDOVAC: Popović – Gajić, Mihajlov (86. Pavlovski), Ivković, Filipović – Pavlović, Putinčanin, – Duronjić (80. Mašović), Ješić, Zec (58. Luković) – Stuparević.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Rodić, Le Talek, Babić, Stojković – Donald, Krstičić (84. Gobeljić) - Milić (69. Radonjić), Kanga, Srnić – Pešić (73. Boaći).

Utakmicu je sudio Bojan Nikolić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda u 90. minutu stiže do 2:0 pogotkom Gelora Kange, ali posle sjajnih driblinga i asistencije Nemanje Radonjića.

gol
Izvor: YouTube


- Marko Pavlovski umesto Miloša Mihajlova u 86. minutu za Voždovac.

- Poslednja izmena u Zvezdi, umesto Krstičića od 84. minuta igraće Gobeljić.

- Umesto Duronjića, od 80. minuta za Voždovac će igrati Mašović.

- Lep prodor Radonjića i dupli pas sa Kangom u 78. minutu, ali je mladi fudbaler pogodio samo spoljni deo mreže...

- Druga izmena u Zvezdi, od 73. minuta umesto Aleksandra Pešića na terenu će biti Ričmond Boaći.

- Nemanja Radonjić će od 69. minuta igrati umesto imenjaka Milića.

- Pojačali su inicijativu igrači Voždovca i stvorili nekoliko dobrih napada, ali se gosti sigurno brane.

- Dve odlične šanse za Zvezdu u 58. minutu, ali bez gola. Le Talek je šutirao iznad prečke posle sjajnog prodora Krstičića po desnoj strani, a prethodno je upravo Krstičić zapretio iz "slobodnjaka" i pokušao da iznenadi Zorana Popovića koji je, ipak, dobro reagovao.

- Prva izmena, umesto Zeca od 58. minuta za Voždovac će igrati pozajmljeni igrač Crvene zvezde, Andrija Luković.

- Odlična akcija Pešića i Srnića u 48. minutu, ali ne baš dobar šut krilnog napadača Zvezde, pa Popović nije imao težak zadatak da interveniše pred svojim golom.

- Dosta sreće za crveno-bele u 47. minutu. Uspeo je Ješić da blokira ispucavanje Kahrimana posle povratnog dodavanja Donalda, ali na njegovi žalost, lopta je prošla pored stative.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Solidna utakmica za sada, bilo je nekoliko dobrih prilika na obe strane, ali utisak je da Zvezda zasluženo vodi. Gosti imaju više loptu u svom posedu i opasnije prete.

- GOOOL! Sjajan pogodak Mičela Donalda u 40. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Lopta se od prečke odbila u mrežu.

gol
Izvor: YouTube


- Malo je nedostajalo da Zvezda povede u 38. minutu! Kanga je oštro šutirao sa ivice kaznenog posle povratnog dodavanja Srnića, ali malo pored gola.

- Odlična akcija Voždovca i prodor Ješića po levoj strani u 24. minutu, ali je Kahriman na vreme istrčao i otklonio opasnost po svoj gol.

- Dobra prilika za Zvezdu u 18. minutu posle centaršuta Milića sa leve strane. Učinio je to spoljnim delom kopačke, a na daljoj stativi Srnić šutirao glavom, ali nije uspeo da pogodi metu. Pokušao je Rodić u padu da skrene loptu u gol, međutim, i on nije bio uspešan.

- Dobar šut Krstičića u 16. minutu pod prečku sa 17-18 metara, ali je Popović uspeo da skrene loptu u korner.

- Kiša sve jače pada, pa će biti zanimljivo videti kako će reagovati veštačka podloga na terenu koji se nalazi na krovu tržnog centra.

- Lepa akcija Pavlovića i Putinčanina u 10. minutu, ali bez opasnosti po Kahrimana...

- Dobar napad domaćih u 5. minutu, ali je Zec neprecizno šutirao iskosa sa desne strane.

- Sumnjica situacija već u 3. minutu! Arbitri su dosudili ofsajd poziciju Pešića, iako se čini da je napadač crveno-belih bio u liniji sa jednim od defanzivaca domaćeg tima. Izašao je Pešić sam pred golmana Popovića, ali je sudijska pištaljka prekinula akciju...

- Utakmica se, nažalost, igra pred loše ispunjenim tribinama, pošto je iz bezbednosnih razloga štampano svega 1.600 ulaznica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC