• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Parni valjak" melje i po kiši

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Radnički iz Niša u 10. kolu Superlige Srbije i probio se na treće mesto tabele Superlige.

 Partizan Radnički Niš 3:1 Izvor: MN PRESS

Izmenjen tim, stare navike i pobeda!

Trener Partizana Miroslav Đukić dosta toga je promenio u svom timu za duel sa Radničkim iz Niša u 10. kolu Superlige Srbije, ali to se nije negativno odrazilo na konačan ishod.

"Parni valjak" je po kišnom vremenu, pred malobrojnim svojim navijačima, rutinski savladao Nišlije - 3:1 (2:0)!

Iako igra srpskog šampiona nije bila na najvišem nivou u prvom poluvremenu, crno-beli su uspešno zatvorili sve prilaze svom golu i rutinski stekli veliku prednost.

Zoran Tošić načeo je goste u 32. minutu. Lenadre Tavamba odložio je loptu za veznog fudbalera, na nekih 20-ak metara od gola Radničkog. Usledio je dribling, zatim je Tošić napravio korak-dva ka šesnaestercu protivnika i vrlo preciznim i snažnim udarcem doveo crno-bele u vođstvo.

Zoran Široki produžio je prvi deo za minut i upravo na isteku nadoknade Tavamba je povukao kontru, predao loptu do Tošića, ovaj je samo prosledio prema Nemanji R. Miletiću, posle čijeg centaršuta je Mladen Živković odbio loptu, ali je na pravom mestu bio Marko Janković i nije mu bilo teško da duplira prednost svog tima.

Nišlije su smanjile uz dosta sreće u 59. minutu. Odbrana crno-belih loše je reagovala posle udarca iz daljine, lopta se odbila do Milana Pavkova, koji se iznenada našao "oči u oči" sa Vladimirom Stojkovićem i savladao ga.

Dilena oko pobednika, ipak, je brzo rešena.

U 73. minutu Ognjen Ožegović, samo desetak minuta pošto je zamenio Teofilusa Solomona je postigao prvi gol u dresu Partizanu.

Napadač "parnog valjka" bio je zaboravljen na 15-16 metara od gola i kada je dobio loptu nije mnogo oklevao, usledio je precizan udarac po zemlji za 3:1. Asistirao mu je Nemanja Antonov.

Đukić je iskoristio prilku da posle teškog i zahtevnog duela u Bernu protiv Jang Bojsa odmori nekoliko igrača koji su bili standardni u proteklom periodu. Nemanja G. Miletić i Ožegović su bili među rezervama, dok kapiten Miroslav Vulićević nije ni bio u protokolu.

Milan Radin je ponovo bio među starterima.

Došlo je i do pomerenja u zadnjoj lini. Nemanja R. Miletić je iz sredine prešao na poziciju desnog beka, dok je njegovo mesto, na kojem je imao zapaženu ulogu, zauzeo debitant Milan Mitrović. Debitovao je i Antonov na mestu levog beka, a u početnih 11 prvi put je bio i Solomon.

Partizan se probio na treće mesto i ima tri boda manje od drugoplasirane Vojvodine i vodeće Crvene zvezde. "Večiti" rivali imaju i dva menja manje, dok su Novosađani odigrali svih deset utakmica.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Antonov - Radin, Everton - Janković (od 76’ Pantić), Tavamba, Tošić (od 73’ Đuričković) - Solomon (od 63’ Ožegović).

RADNIČKI: M. Živković - Aksentijević (od 46’ Stojanović), Kovačević, Miladinović, Subić - Raspopović, Jovanović - Arsić, Rjota (od 68’ Stanković), Mrkić (od 56’ D. Živković) - Pavkov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC