• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mančester i Barsa na korak od polufinala

Džinovski korak ka plasmanu medju četiri najbolja kluba Evrope napravili su fudbaleri Mančester junajted i Barselona.

 LŠ: Mančester i Barsa na korak od polufinala Izvor: MONDO

I jedni i drugi slavili su kao gosti u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona - "crveni djavoli" u Rimu 2:0, a Katalonci Gelzenkirhenu 1:0.

Roma, bez kapitena Frančeska Totija Roma, nije bila kadra da se suprotstavi ekipi koja u ovom trenutku možda igra i najbolji fudbal na kontinentu. Idealan centaršut Pola Sholsa u 39. minutu i perfektna egzekucija glavom Kristijana Ronalda doveli su Junajted u vodjstvo, da bi drugi ekser u kovčeg "vučice" zakucao Vejn Runi sredinom drugog poluvremena nakon nespretne intervencije uže odbrane domaćina.

Sve do vodećeg gola Mančestera u Rimu se "igrao šah", a timovi, ne da nisu stvorili ozbiljniju priliku, nego maltene da nisu ni šutnuli na gol rivala.U nastavku borba se rasplamsala. Roma se otvorila, a "djavoli" vrebali iz kontre.

Najbolje prilike da stigne do izjednačenja "vučica" je imala odmah nakon vodeće gola gostiju, odnosno u petom i šestom minutu nastavka. Prvo se Mirko Vučinić spetljao, kada se našao oči u oči sa Van der Sarom, potom je u 51. minutu golman Mančestera krajnjim naporom izvadio ispod prečke i izbacio u korner ono što je trebalo da bude centaršut Maksa Toneta, da bi već u sledećem napadu nakon proigravanja Vučinića, Kristijan Panući sa pet metara neometan poslao loptu pod oblake.

U drugom četvrtfinalu na Auf Šalke Areni u Gelzenkirhenu čovek odluke bio je Bojan Krkić. Jedini gol na utakmici postignut je već u 12. minutu. Prethodio mu je šut Tjerija Anrija, nesigurna odbrana golmana Nojera, odbitak do Francuza i njegova asistencija na drugu stativu sedamnaestogodišnjaku, koji je rutinski pogodio mrežu i tako postao najmladji strelac u istoriji Lige šampiona.

U nastavku Šalke je bio znatno ubedljiviji, ali pored brojnih šuteva ka Viktoru Valdesu (15 u nastavku, a ukupno 20) ekipa Maldena Krstajića (odigrao ceo meč i zaradio žuti karton u 93. minutu) nije uspela da stigne do izjednačenja.

Za razliku od prvog dela u kojem su Katalonci "sitnim vezom" udavili domaćina, tim Franka Rajkarda u drugom, kao za vikend u Sevilji protiv Betisa, nije ličio na sebe. Doduše, ovog puta su imali sreće i kući se vraćaju pevajući. Možda kada se u ekipu vrate Ronaldinjo i Leo Mesi Barsa krene da blista i u nastavku.

U sredu se igraju preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Liverpul - Arenal i Fenerbahče - Čelsi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC