• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vikend usred nedelje

Autor mondo.rs

Vanredna kola svojih državnih prvenstava igraće italijanski, španski i nemački klubovi.

Prošla je polovina septembra, a u Seriji A i Primeri odigrana su samo četiri od predviđenih 38 kola. Imajući u vidu da do kraja godine slede još dve pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, jasno je da u tim zemljama moraju da "dodaju gas" i odigraju poneko kolo u vanrednom terminu, od utorka do četvrtka.

Peto kolo italijanskog prvenstva otvoriće u utorak od 20.45 Bolonja i Inter, jedan od lidera, a svi ostali mečevi na programu su u sredu: Benevento - Roma, Milan - SPAL, Atalanta - Krotone, Kaljari - Sasuolo, Đenova - Kjevo, Juventus - Fiorentina, Lacio - Napoli, Udineze - Torino i Verona - Sampdorija.

Stanje na tabeli (Napoli 12, Juventus 12, Inter 12, Lacio 10...) govori da će se derbi kola igrati na rimskom "Olimpiku", a trebalo bi da bude zanimljivo i u Torinu, gde gostuje uvek neugodni tim iz Firence.

VREME JE ZA LIGA KUP

Englezi će igrati utakmice 3. kola Liga kupa, a Marko Grujić mogao bi da se nađe u startnoj postavi Liverpula za gostovanje Lesteru (utorak, 20.45). Isti timovi sastaće se na istom mestu samo četiri dana kasnije, u okviru 6. kola Premijer lige.

U Španiji večeras igraju Valensija - Malaga (20.00) i vodeća Barselona protiv Eibara (22.00).

U sredu se u Bilbau sastaju dva Atletika, dok će Real posle dva uzastopna remija na svom stadionu pokušati da savlada Betis. Ostali parovi su Leganes - Đirona, Deportivo - Alaves (gosti su smenili trenera) i Sevilja - Las Palmas, dok su za četvrtak ostavljene utakmice Viljareal - Espanjol, Selta - Hetafe i Levante - Sosijedad.

Barsa jedina ima stoprocentan učinak i 12 bodova, prati je Sevilja sa 10, a za njom slede Sosijedad sa devet, Real i Atletiko Madrid sa po osam i tako dalje.

Bundesligaši takođe će odigrati peto kolo, ali u njihovom takmičenju učestvuje "samo" 18 klubova, što automatski znači četiri termina manje tokom sezone od Italijana i Španaca.

U utorak od 18.30 igraće Borusija Menhengladbah i Štutgart, a od 20.30 Augsburg - Lajpcig, Šalke - Bajern i Volfsburg - Verder.

Dan kasnije na programu je pet mečeva, a u prvom će ekipa Kelna - rival Crvene zvezde u Ligi Evrope - posle četiri poraza probati da osvoji prve bodove u duelu sa Ajntrahtom (Jojić protiv Gaćinovića, Jovića i Medojevića). Nakon toga se sastaju Frajburg - Hanover, Hamburger - Borusija Dortmund, Herta - Leverkuzen i Majnc - Hofenhajm.

Dortmund i Hanover su lideri sa po 10 bodova, ispred Bajerna i Šalkea sa po devet, odnosno Hofenhajma sa osam.

Kada se svemu tome dodaju zaostale utakmice Superlige Srbije, Borac - Crvena zvezda i Partizan - Napredak, jasno je da će se ljubitelji fudbala narednih dana osećati kao da je vikend!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC