• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern i dalje "teroriše" Gelzenkirhen

Autor mondo.ba

Šampion Njemačke ubjedljivo savladao Šalke i nastavio svoj "teror“ u Gelzenkirhenu . Prvenac Rodrigeza u dresu Bavaraca.

Dve prvenstvene pobjede davale su nadu Šalkeu da može da iznenadi Bajern u meču vanrednog petog kola Bundelige, ali je tradicija nastavljena.

Fudbaleri Bajerna sa ubjedljivih 3:0 savladali su „rudare“ i nastavili niz lagodnih gostovanja u Gelzenkirhenu, gdje nisu izgubili sedam godina.

Posljednji put, to je bilo u decembru 2010. godine, kada je Šalke slavio 2:0, poslije toga uspjeli su „rudari“ u martu 2011. da savladaju Bajern u Kupu, a onda crna serija u kojoj Šalke nije upisao pobjedu.

Ona je nastavljena i u utorak uveče, iako u ekipi Karla Anćelotija nije bilo nekoliko povrijeđenih igrača – Nojera, Robena, Alabe, pa ni Humelsa kojeg je Italijan ostavio na klupi.

I bez njih, sa pomalo „šarenim“ sastavom Bajern je dominirao teren , a prvu priliku propustio je Toliso u devetom minutu.

Umjesto povrijeđenog Manuela Nojera, koji će na teren ponovo tek u januaru, na golu Bavaraca bio je Sven Ulrajh koji je u 22. minutu odbranio pokušaj Arija.

Samo minut kasnije Bajern je stigao do vođstva – Naldo je rukom izblokirao centaršut Džejmsa Rodrigeza, a siguran realizator sa „bijele tačke“ bio je Robert Levandovski.

Bio je to njegov šesti gol u sezoni, a ukupno deseti u duelima protiv Šalkea.

Šest minuta trebalo je Bajernu da udvostruči prednost, nakon što je Rodrigez dobrim udarcem kaznio izgubljenu loptu Šalkea ispred svog šesnaesterca i postigao svoj prvi gol u dresu njemačkog šampiona.

Šalke je najbliže golu bio u 33. minutu, kada su Bavarci sa gol-linije izbili loptu, a dobre prilike imali su i početkom drugog poluvremena, ali šutevi Konopljanke i Gorecke završavali su dvadesetak centimetara od stative.

Posljednju dobru priliku imao je Burgštaler u 66. minutu, a onda je Vidal stavio tačku na i pogotkom u 75. minutu poslije asistencije odlično raspoloženog Rodrigeza.

"VUKOVI" I DALJE LUTAJU

„Šok terapija“ u Volfsburgu nije dala željene rezultate. Umjesto Andrisa Jonkera na klupu je prije dva dana sjeo Martin Šmit, ali njegov debi završen je remijem 1:1 protiv Verdera.

„Vukovi“ nakon pet kola imaju isto toliko golova, dok je Verder još lošiji, sa dva remija i tri poraza ove sezone.

Bundesliga, peto kolo:

Borusija Menhengladbah – Štutgart 2:0 (0:0)

/Rafael 57, 74 penal/

Šalke – Bajern 0:3 (0:2)

/Levandovski 23 penal, Rodrigez 29, Vidal 75/

Augzburg -  RB Lajpcig 1:0 (1:0)

/Gregorič 4/

Volfsburg – Verder 1:1 (1:0)

/Origi 28 – Bartels 56/

Srijeda

Keln – Ajntraht 18.30

Herta – Bajer Leverkuzen 20.30

Frajburg – Hanover

HSV – Borusija Dortmund

Majnc – Hofenhajm

Tabela: Bajern (+1) 12, Dortmund 10, Augzburg (+1) 10, Hanover 10,  Šalke (+1) 9, Hofenhajm 8, Menhengladbah (+1) 8, Lajpcig (+1) 7, Hamburg 6, Štutgart (+1) 6, Herta 5, Volfsburg (+1) 5, Leverkuzen 4, Frankfurt 4, Majnc 3, Frajburg 2, Bremen (+1) 2, Keln 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC