• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darijo Srna: Povlačim se

Autor mondo.rs

Hrvatski fudbaler posle objave da je pao na doping testu saopštio da napušta fudbal dok se ceo pravni proces ne okonča

Fudbaler Šahtjora Dario Srna pao je na doping testu u Ukrajini. Uzorak koji je davao u martu bio je pozitivan na neku od nedozvoljenih supstanci.

UEFA je nakon toga saopštila da je Srna za njih "čist" jer je prošao sve testove koje je taj savez vršio, i da može da nastupa u svim takmičenjima pod njihovim okriljem.

Ipak, Darijo Srna je odlučio drugačije. Fudbaler Šahtjora se oglasio iz Ukrajine i rekao da će do daljeg biti van fudbala.

"Obavešten sam od strane Nacionalnog antidoping centra Ukrajine 18. septembra kako je u mom uzorku koji sam dao 22. marta 2017. van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem kako nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način da povećam svoje sportske sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene supstance i u potpunosti, dobrovoljno, i s punim poštovanjem, sarađujem s Nacionalnim antidoping centrom Ukrajine. Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i sprečim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, doneo sam odluku da se povučem iz svih takmičenja dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje", stoji u pismu Darija Srne koje je objavio portal 24sata.hr.

On je naveo i da je tokom karijere uvek imao utisak da mora svakodnevno da se dokazuje i da je opet u toj situaciji.

"Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom i, iznad svega, poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu. Želim iskreno da zahvalim porodici, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj ekipi.

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam", navodi se u pismu hrvatskog fudbalera, koji je dodao i da "poštujući poverljivost procesa nije u mogućnosti da detaljnije komentaše svoj slučaj".

Darijo Srna ima 35 godina i od 2003. godine igra za Šahtjor, u koji je stigao iz Hajduka, jedini klub u kojem je još nastupao u profesionalnoj karijeri. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije pre debija za seniorski tim 2002. godine, za koji je do povlačenja, prošle godine, upisao najviše nastupa u istoriji - 134 utakmice i postigao 22 gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC