• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Preokret Bajerna, Vidić "na prečki"!

Bajern Minhen - Mančester junajted 2:1. U svefrancuskom duelu, Lion - Bordo 3:1. Revanši četvrtfinala 7. aprila.

 LŠ: Preokret Bajerna, Vidić "na prečki"! Izvor: MONDO

Malo uz pomoć sreće, malo zahvaljujući glupostima Junajtedovih bekova, fudbaleri Bajerna uspjeli su da 0:1 na Alijanc Areni pretvore u pobjedu od 2:1, pred revanš na Old Trafordu naredne srijede.

Geri Nevil i Patris Evra odgovaraće Ser Aleksu Fergusonu za ovo: Bajern Minhen - Mančester junajted 2:1 (0:1) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Pri rezultatu 1:1, Nemanja Vidić je u 83. minutu pogodio prečku poslije kornera Rajana Gigsa. Nedugo zatim, neoprezni Evra izgubio je posjed lopte pred svojim golom, a "kradljivac" Ivica Olić uspio je savlada Edvina Van der Sara iz situacije "1 na 1", za pobjedu koja Bajernu nikako ne garantuje plasman u prvo polufinale od 2001. godine, ali ovako Nijemci imaju izgleda na Old Trafordu.

Djelovalo je kao da ih ništa neće spasiti, kada je u 63. sekundi utakmice, superiorni Vejn Runi, lijevicom zakucao loptu pod prečku Hansa-Jerga Buta - 0:1! Nani je centrirao sa desnog boka, lopta malo promijenila pravac od igrača Bajerna koji je pokušao da izblokira centaršut, u tom trenutku Martin Demikelis se okliznuo, a Runi sa peterca bio nemilosrdan.

Trebalo je (po)vratiti se od tog šoka, a Bajernu je za to bilo potrebno cijelo prvo poluvreme.

Do odlaska na odmor, Junajted je djelovao kao tim koji je u Bavarsku došao da obavi posao već u prvom duelu i sreća je u više navrata bila na strani domaćih, koji su tek u 27. i 28. minutu ozbiljnije priprijetili. Tada je prvo Frank Riberi "izigrao" Nevila, centrirao, a kratko odbijenu loptu od Van der Sara, volejom je pokušao da "uhvati" Hamit Altintop.

Nijemac turskog porekla šutirao je traljavo, ali je ta lopta prošla desetak centimetara ispred Ivice Olića, koji bi sasvim sigurno postigao gol da je malo viši.

Ni minut kasnije, kapiten Bajerna Mark van Bomel pretrčao je "pola terena" i uposlio mladog saigrača, Tomasa Milera. U gol-šansi, Miler je izblokiran, a kapiten "đavola" Nevil djelimično se iskupio za neke "mršave" reakcije, koje su morali da "krpe" Rio Ferdinand i Vidić.

Početak drugog poluvremena najavio je totalnu ofanzivu Bajerna, čiji je trener Luj Van Gal izveo stidljivu postavu sa jednim špicem, Olićem. Samo je Van der Sar zaslužan što Mančester nije primio dva, tri, pa i četiri gola do 70. minuta.

Vremešni Holanđanin kao mladić je krotio sve što su slali Daniel Van Bujten (47), Miler (50), Altintop (56), Olić (71)... U to vrijeme, rijetko i jalovo je napadao šampion Engleske, a kada Bavarci nisu znali kako da slome Van der Sara, uradila je to (ne)srećna okolnost, u zavisnosti iz kog ugla posmatrano.

U 77. minutu, Nevil je podmetnuo ruku u blok na 22 metara od gola i podario Bajernu idealnu poziciju za slobodan udarac. Izveo ga je Francuz, Frank Riberi i to tako da bi Van der Sar vjerovatno uhvatio "živu" loptu... Ali, na putu ka golu, fudbal je zakačio Runija, skrenuo sa prvobitne putanje i završio u mreži - 1:1.

Naizgled, Bajern je nezasluženo izjednačio, ali je to bila nagrada za enormni trud uložen od 63. sekunde meča.

Novo vođstvo, Junajted je mogao da stekne u 83. minutu i to bi onda vjerovatno bilo "to" na Alijanc Areni, ali se prečka isprečila između Vidića i rezultata 1:2. Naš as sjajno je glavom uhvatio centaršut Rajana Gigsa iz kornera, ali nije dovoljno "oborio" loptu, tako da je ona samo uzdrmala ram iza Buta.

Kad nije u tu, lopta je ušla u mrežu na drugoj strani terena, najviše zahvaljujući Evri. Ležerno, na lijevom boku, Francuz je želio da prihvati loptu, bez svijesti o tome da mu se iza leđa nalazi Olić. Hrvat je lako došao u posjed lopte, Vidić i Ferdinand nisu bili spremni da reaguju, a ni Van der Sar nije mogao mnogo - 2:1 i euforija u Minhenu. Treći put uzastopno, Bajern je pobjedio Junajted u evro-kupovima, ali svima je u tom timu jasno da će na Old Trafordu bita đavolski teško.

BAJERN MINHEN (4-4-1-1): But - Lam, Van Bujten, Demikelis, Badštuber - Altintop, Van Bomel, Pranjić, Miler - Riberi - Olić.

MANČESTER JUNAJTED (4-3-2-1): Van der Sar - Nevil, Ferdinand, Vidić, Evra - Flečer, Kerik, Skols - Nani, Park - Runi.

U isto vrijeme, na Žerlanu, Lion je sačekao da šut Vendela završi na prečki, a onda da postigne i treći pogodak protiv šampiona Francuske, Bordoa - 3:1!

Prštalo je pod Alpima u duelu nekadašnjeg sedmostrukog prvaka Francuske i tima koji je prošle sezone konačno svrgnuo Lion sa trona. Bilo je 1:0, pa 1:1, pa 2:1, pa prečka i onda penal, koji je u obećavajuću pobjedu pred revanš na Šaban Dalmi pretvorio Lisandro Lopez.

Bio je to njegov drugi pogodak na utakmici.

Samo deset minuta bilo je potrebno Lisandru da se upiše na semafor. Vođstvu Liona, koji je ove sezone u prvenstvu poražen na Žerlanu od Bordoa (0:1), prethodila je gomila nefudbalskih reakcija u kaznenom prostoru gostujućeg tima, a sve je kaznio stari lisac, Lisandro Lopez - 1:0.

To je važilo samo četiri minuta, jer je as Bordoa, Joan Gorkuf prošao po desnom boku, uputio izvanredan centaršut, pravo na Maruana Šamaka, koji je bio usamljen između dvojice čuvara - 1:1.

Usljedile su dvije sjajne šanse na dvije strane, prvo za Sezara Delgada iz Liona, a onda i za Gorkufa, čiji je pokušaj nekako zaustavio Ugo Loris.

U 32. minutu, Lion je povratio vođstvo, zahvaljujući Mikelu Bastosu. Brazilac se vratio u postavu Liona poslije povrede i njegovo prisustvo se odmah osjetilo - 2:1.

Prije odlaska na odmor, idealnu priliku imao je Šamak za 2:2, ali ga je ovog puta Lori "uhvatio", baš kao i u 60. minutu! Šamak je sa peterca promašio što se rijetko "maši". Tačnije, opet je pogodio Lorisa i ostalo je 2:1.

Loris nije mogao ništa da uradi u 70. minutu, kada je Brazilac Vendel pogodio prečku.. Na Žerlanu je mirisalo na gol Bordoa, a gol je postigao Lion:

U 76. minutu, sudija je vidio da je Šalme igrao rukom u svom kaznenom prostoru i pokazao je na bijelu tačku, odakle je Lisandro bio nepogrešiv - 3:1!

Lion bi trebalo da "pjeva" sa ovim rezultatom, s obzirom na broj šansi koje je propustio Bordo. Francuska će svakako imati polufinalistu Lige šampiona, prvi put od sezone 2003

OLIMPIK LION (4-2-3-1): Lori - Revelje, Kris, Bodmer, Sisoko - Makun, Tulalan - Delgado, Pjanić, Bastos - Lisandro.

BORDO (4-2-3-1): Karaso - Šalme, Sane, Sijani, Tremulina - Plašil, Fernando - Gufran, Gorkuf, Vendel - Šamak.

REZULTATI I PAROVI ČETVRTFINALA:

(A) Lion - Bordo 3:1 (2:1)
/Lisandro 10, pen 78, Bastos 32 - Šamak 14/

(B) Bajern Minhen - Mančester junajted 2:1 (0:1)
/Riberi 77, Olić 90+2 - Runi 2/

Revanši su 7. aprila.

U srijedu (20.45):

(C) Arsenal - Barselona
(D) Inter - CSKA Moskva

Revanši su 6. aprila.

Polufinala biće odigrana 20. i 21. aprila, odnosno 27. i 28. aprila i sastaće se pobjednici duela (A) i (B), odnosno (C) i (D). Finale je 22. maja na stadionu Santijago Bernabeu, u Madridu.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC