• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povreda Runija - glavobolja Mančestera

Povreda Vejna Runija zabrinula cijelu englesku javnost. Da li je ozbiljna i da li će se oporaviti do Mundijala?

 Povreda Runija - glavobolja Mančestera Izvor: MONDO

Engleska fudbalska javnost nestrpljivo očekuje presudu ljekara - koliko je ozbiljna povreda napadača Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Vejna Runija.

Prema prvim procjenama, odustvovaće sa terena između dvije i četiri nedelje, prenijeli su britanski mediji.

Fenomenalni napadač, koji je postigao vodeći gol za Mančester u utorak uveče u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu (1:2), dobio je udarac u članak na "Alijanc areni" i potom je iznesen sa terena.

Nije potrebno podvlačiti koliko je Runi važan za Mančester, ali i za reprezentaciju Engleske, koja sa velikim ambicijama ide na Mundijal u Južnu Afriku. Pogotovo poslije povrede Dejvida Bekama, koji je otpisan za Svjetsko prvenstvo.

Britanski tabloid "San" (The Sun) na naslovnoj strani stavio je fotografiju povrijeđenog Runija i veliki naslov: "Molimo se (za njega)".

Runi se nije vratio sa ekipom Mančestera, već je putovao odvojeno, sa štakama i obezbjeđenim člankom. Toliko o tome koliko u Junajtedu ništa ne prepuštaju slučaju.

Zanimljivo je da je upravo Runi bio izabran da ide na doping test poslije meča sa Bajernom (UEFA metodom slučajnog izbora određuje fudbalere za doping test).

"Crveni đavoli" će biti silno hendikepirani u subotu u derbi meču Premijer lige protiv Čelsija, koji može da odluči prvenstvo. Najvjerovatnije je izgubljen i za revanš meč protiv Bajerna.

Briga engleske javnosti nije bez osnova. Prije četiri godine imao je povredu na istoj nozi.

"Vejn je dobio udarac u članak, još ne znamo koliko je ozbiljno", rekao je poslije meča u Minhenu trener Mančestera Aleks Ferguson.



Defanzivac Mančestera Nemanja Vidić uveren je, pak, da će i bez Runija "đavoli" izbaciti Bajern.

"'Vaza' (Runi) je nevjerovatan, ali se povremeno nađete u situaciji da ste bez tih velikih igrača i tada morate da se dokažete. Dimitar Berbatov je u subotu (u prvenstvenom meču sa Boltonom) postigao dva gola, dokazao da je sjajan fudbaler, da može da postiže i namješta golove", izjavio je Vidić.

Srpski štoper je ipak istakao da će presudni uticaj imati timski duh Mančester junajteda.

"Mi i ne zavisimo od jednog igrača. Tim smo, a to smo ove sezone i pokazali. Moramo da vjerujemo u sebe i koncetrišemo se na teren", rekao je Vidić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC