• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan proslavio rođendan: "Porodica na okupu"

Autor mondo.rs

Svečanim koktelom i dodelama nagrada, crno-beli proslavili rođendan u SC "Teleoptik". "Pokazali smo dve važne osobine", rekao je predsednik Milorad Vučelić.

 72. rođendan Partizana rođendan 2017 koktel Izvor: MN PRESS



Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je u sredu u Beogradu 72. godine od osnivanja, a najuspešnim klubovima i pojedincima dodeljene su godišnje nagrade.

Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik za najuspešniji muški klub proglašen je fudbalski klub, osvajač duple krune u prošloj sezoni, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo karate klubu, osvajaču Kupa Srbije.

Priznanje za najuspešnije sportiste dobili su vaterpolista Nikola Jakšić i strelkinja Andrea Arsović, dok je najuspešniji trener Marko Nikolić, bivši šef stručnog štaba fudbalskog kluba.

Najuspešniju juniorsku generaciju imao je vaterpolo klub, nagradu za najuspešnijeg juniora dobio je džudista Darko Brašnjović, dok je najuspešnija juniorka karatistkinja Aleksandra Janković.

"Četvrti oktobar je važan dan u kući, kada je cela porodica na okupu. Ovo je dan kada sumiramo uspehe, ali i konstatujemo i teške trenutke kroz koje svaka porodica neminovno prolazi i iz onih koje porodice kao što je naša uvek izadje još jača i bolja", rekao je predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić.

Kada je reč o rezultatima, prema oceni Vučelića, Partizan može da se pohvali još jednom uspešnom godinom.

"Ove sezone su klubovi JSD Partizan u seniorskoj konkurenciji osvojili pet titula prvaka države i četiri titule u kovima. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je više od 100 medalja. Na međunarodnoj sceni, kada su u pitanju svetska i evropska prvenstva, osvojeno je šest medalja u seniorskoj konkurenciji i 13 u mlađjim kategorijama", rekao je Vučelić.

Vučelić je rekao da je "realnost da su vremena teška i turbulentna“.

"Teška u najvećoj meri ekonomski. Govoriti o nezavidnoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi sport u Srbiji sada već predstavlja opšte mesto. U svojim nastojanjima da da prevaziđemo izazove, JSD Partizan je pokazalo dve svoje važne osobine. Prva je žilavost, u smislu čvrstine strukture i jedinstva društva u celini, a druga je elastičnost u smislu dobre procene trenutnog stanja i prilagođavanja situacijama", rekao je Vučelić.

Na svečanosti u Teleoptiku uručena su i specijalna priznanja. Andrei Arsović dodeljeno je posebno priznanje za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Posebno priznanje dodeljeno je i vaterpolistima Radomiru Drašoviću, Nebojši Toholju, Petru Tomiću, Nikoli Lukiću, Đorđu Vučiniću, Marku Jankoviću, Filipu Radojeviću, Petru Velkiću, Milutinu Belopavloviću i Nikoli Radonjiću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prenstvu za juniore.

Veslačima Nenadu Beđiku i Milošu Vasiću uručeno je specijalno priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, dok su nagradu dobili i veslači Igor Đerić i Aleksandar Beđik za srebro na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine.

Posebno priznanje dobio je i košarkaš Tadija Tadić za osvojeno zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, kao i Dušan Tanasković i Stevan Karapandžić za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete.

Za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciju posebno priznanje dobio je i kuglaš Milan Jovetić.

Posebna priznanja dobili su i klubovi, prvaci i osvajači Kupa u seniorskoj konkurenciji: fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub, veslački i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC