• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Lider za nastavak, OFK za prekid tradicije

Crveno-bijeli nisu izgubili od "romantičara" već 14 utakmica, ali tim Dejana Đurđevića je u dobroj formi. Partizan dočekuje Spartak.

 JSL: Lider za nastavak, OFK za prekid tradicije Izvor: MONDO

U sjenci "ratova" unutar srpskog fudbala u subotu će se nastaviti prvenstvo utakmicama 22. kola, u kome "vječiti" igraju protiv trećeplasiranih ekipa.

Crvena zvezda se oporavila od poraza od Metalca u 19. kolu, pobjedom nad Smederevom u narednom, uz doduše lošu igru, a u potpunosti se rehabilitovala trijumfom u prošlonedeljnom derbiju protiv Vojvodine (3:0). Ratko Dostanić je u drugom meču od povratka na Zvezdinu klupu mogao da bude zadovoljan ne smo rezultatom već i partijom svojih izabranika.

Međutim, crveno-bijeli će u subotu biti na još jednom iskušenju u "malom beogradskom derbiju", jer gostuju "romantičarima".

Ako je vjerovati statistici, lider Superlige nema razloga za brigu - OFK Beograd je posljednji put savladao Zvezdu 23. novembra 2003, a od tada su odigrali 14 utakmica, u kojima su se crveno-bijeli radovali 12 puta.

U tom periodu dva puta su remizirali, i to oba puta u prošloj sezoni.

Međutim, na Staroj Karaburmi ne pridaju veliki značaj tradiciji, odnosno uzdaju se u odličnu formu ekipe Dejana Đurđevića, koja je "vezala" četiri pobjede.

Zvezda bi eventualnom pobjedom pobjegla prvom pratiocu Partizanu pet bodova, bar na dva sata, jer crno-bijeli u večernjem terminu dočekuju Spartak.

U Humskoj 1 nisu zaboravili jesenje gostovanje u Subotici gdje su osvojili samo bod (1:1). Sada žele "osvetu", ali i da do nje dođu dobrom igrom, koja ih nije karakterisala u posljednje vrijeme.

Tim Gorana Stevanovića je ostvario četiri uzastopne pobjede (ukupno pet u šest proljećnih kola), ali se ne može pohvaliti dobrom formom. U prošlom kolu je savladao BSK pogotokom Marka Jovanovića u 92. minutu (2:1). Prethodno, istim rezultatom je pobijedio i Vojvodinu u Novom Sadu, a domaćin je mogao (i zaslužio) da izjednači u drugom poluvremenu.

Upravo Vojvodina "vapi" za prekidom crne serije od tri uzastopna poraza, a treću proljećnu "recku" pokušaće da "lupi" protiv Borčanaca, koje je jesenas ubjedljivo savladala na Omladinskom stadionu - 4:0.

Parovi 22. kola:

Subota, 16,00

Vojvodina - BSK
Čukarički - Jagodina
Hajduk - Rad
Javor - Napredak
Borac - Metalac
Mladi radnik - Smederevo
OFK Beograd - Crvena zvezda

Partizan - Spartak 18.00

TABELA: Crvena zvezda 55, Partizan 53, Spartak 36, OFK Beograd 36, Vojvodina 30, Metalac 30, Jagodina 29, Javor 26, Smederevo 26, Borac 23, Rad 22, BSK Borča 22, Napredak 21, Mladi radnik 21, Hajduk 20, Čukarički 15.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC