• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajnkes ČETVRTI put u Bajernu

Autor mondo.rs

Trofejni trener će prema informacijama nemačkih medija ponovo izaći iz fudbalske penzije, kako bi seo na klupu giganta sa Alijanc arene.

Jup Hajnkes će zbog Bajerna morati da se "penzioniše" još jednom!

Ovaj 72-godišnjak završio je trenersku karijeru leta 2013, nakon što je sa minhenskim timom na impresivan način osvojio "triplu krunu", pa morao da ustupi mesto Pepu Gvardioli.

Nakon što je Katalonac otišao u Englesku, a Karlo Anćeloti posle 15 meseci rada pogubio konce, uprava Bajerna dala se u potragu za novim strategom i odlučila za starog znanca, koji je Bavarce vodio od jula 1987. do oktobra 1991, od aprila do juna 2009, pa treći put od jula 2011. godine.

Za to vreme je doneo klubu jednu titulu prvaka Evrope, čekanu 12 godina, tri Bundes lige i jedan Kup Nemačke, ali važnim uspehom smatra se i kratkotrajni angažman proleća 2009, kada je seo na klupu kao klasičan "vatrogasac" umesto Jirgena Klinsmana i sa četiri pobede i jednim remijem u poslednjih pet kola uveo klub u Ligu šampiona.

Hajnkes će i ovog puta predvoditi Bajern do kraja sezone, ali sada sa znatno više vremena da ekipi da svoj trenerski pečat.

Vodeća Borusija Dortmund posle sedmog kola ima pet bodova više od Bavaraca, tako da je petogodišnja dominacija nemačkim fudbalom, započeta Hajnkesovom titulom 2013, itekako ugrožena.

Plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona u konkurenciji Seltika i Anderlehta ne bi trebalo da dođe u pitanje, ali Bajern treba i da se iskupi za loš utisak ostavljen u porazu od Pari sen Žermena (3:0).

Nemački mediji smatraju da dolazak Hajnkesa znači da će ekipu na leto preuzeti aktuelni trener Hofenhajma, perspektivni Julijan Nagelsman. Doskorašnji šef struke Dortmunda Tomas Tuhel najverovatnije je "otpao", jer je kao trener bez angažmana mogao da prihvati ponudu već sada, da je pronašao zajednički jezik sa predsednikom Karl-Hajncom Rumenigeom.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC