• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Previše grešaka, skupo smo ih platili

Autor mondo.ba

Selektor BiH ocijenio da su greške njegovog tima, prije svega u odbrani, koštale “zmajeve” poraza od Belgije kojim su izgubili sve šanse za baraž.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu ostaće jedino takmičenje na koje se plasirala fudbalska reprezentacija BiH.

“Zmajevi” su u subotu uveče poraženi u Sarajevu od Belgije rezultato 4:3 i tako se oprostili od nadanja da mogu da se domognu Mundijala u Rusiji, bar preko baraža.

Ovakvim ishodom selektor BiH ne može biti zadovoljan selektor Mehmed Baždarević, koji je nakon meča ocijenio da je viđena “veoma dobra utakmica, al ii previse grešaka sa naše strane za ovakav nivo”.

”Zalaganje i borbenost našeg tima bio je jako dobar, ali kako sam rekao napravili smo previše grešaka za ovako ozbiljnu ekipu koja i bez toga ti napravi puno fudbalskih problema. Da smo imali još malo iskustva i želje mogli smo sačuvati 3:3 i u posljednjih deset minuta pokušati ostvariti pobjedu. Puno, puno individualni grešaka u zadnjoj liniji koje smo skupo platili”, rekao je Baždarević i dodao:

”Nedostajalo nam je koncentracije u zadnjoj liniji kod igrača koji igraju u svojim klubovima i ne smiju im se dešavati ovakve greške. Morali smo više komunicirati kada su u pitanju defanzivni zadaci”.



O katastrofalnom terenu stadiona ”Grbavice” na koji su se žalili iz belgijske reprezentacije, Baždarević je kazao:

”Da se ne lažemo, nikome ne odgovara kiša i ovakav teren. Da je bio dobar teren bila bi još bolja utakmica i bila bi to prednost za našu ekipu koju smo sastavili večeras od brzih igrača i dobrih tehničara. Žao mi je što smo dočekali jednu ovakvu reprezentaciju na ovakvom terenu”.

Baždarević je pohvalio igru većine igrača protiv snažnog protivnika, posebno istaknuvši Harisa Duljevića.

Fudbaleri BiH sutra putuju u Talin, gdje će u utorak, 10. oktobra, odigrati utakmicu posljednjeg kola Grupe H protiv Estonije, koja neće imati rezultatski značaj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC