• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokisli "zmajevi" stigli u Talin bez Lulića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras će imati prvi od dva treninga u Talinu, gdje će u utorak protiv Estonije odigrati utakmicu posljednjeg kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 Reprezentacija BiH doputovala u Talin Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon dva sata i 25 minuta leta iz Sarajeva stigli su u Talin, bez Senada Lulića koji ima problema sa povredom i selektor Mehmed Baždarević odlučio ga je poštedjeti nastupa u meču sa Estonijom.

"Lulić je došao na pripreme sa bolovima u predjelu zadnje lože. Da smo sinoć pobijedili putovao bi i ovdje sa nama, ali pošto nije 'biti ili ne biti' odlučili smo ga poštedjeti kako se povreda ne bi dodatno zakomplikovala", rekao je na aerodromu u Talinu Baždarević.

Atmosfera u avionu sa reprezentativcima BiH na putu do Estonije bila je neobično mirna. Na licima članova stručnog štaba, igrača i čelnika Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) primjetno je razočaranje jer nacionalni tim neće nastupiti na Mundijalu.

"Kada ovako gledate morali smo proći grupu i po sinoć prikazanom protiv Belgije, ali i opštem dojmu, drugi smo po snazi i bilo bi logično da smo drugi i da idemo u baraž. No, to je fudbal i skupo nas je koštao kiks na Kipru, ali i primljeni gol u zadnjem minutu u Atini kada smo Grke totalno nadigrali i nesretno remizirali. Šta je tu, je... Život mora ići dalje. Do utorka ćemo se pokušati malo podići psihički, spremiti za utakmicu sa Estoncima i ići na pobjedu", istakao je Baždarević.

Psihički, žargonski rečeno, "pokisle" reprezentativce BiH u Talinu je dočekala kiša. I pored toga Baždarević je odlučio da će do utakmice trenirati oba dana. Prvi od dva treninga imaće večeras od 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno 18 po srednjeevropkom. Zvanični sutrašnji trening na "A Le Kok Areni" imaće od 19:30 po lokalnom vremenu, što će biti i posljednje provjera za Edina Džeku i društvo u nastojanjima da u Talinu ostvare utješni trijumf.

Utakmica Estonija - BiH igraće se u utorak, 10. oktobra, u Talinu od 21:45, odnosno po srednjoevropskom vremenu sat ranije.

Nakon devet odigranih kola u grupi H prva je Belgija sa 26 bodova. Druga je Grčka sa 16 bodova, koja će u 10. kolu 10. oktobra dočekati autsajdera Gibraltar, tako je teško za očekivati da BiH (14) i u slučaju pobjede nad Estonijom (11) na kraju bude drugoplasirana, tj. izbori nastup u baražu za SP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC