• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko poslije poraza: Ovako ne ide!

Autor mondo.ba

"Golovi koje smo primili nemaju veze sa profesionalnim fudbalom“, ogorčen je bio napadač "zmajeva" Edin Džeko poslije poraza od Belgije.

Reprezentacija BiH poražena je od Belgije 4:3 u devetom kolu Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i izgubila šanse za baraž.

Ovaj poraz i neuspjeh u kvalifikacijama je teško pao najboljem strelcu reprezentacije BiH, Edinu Džeki.

"Od prvog do zadnjeg igrača svi su dali svoj maksimum. Želja je bila, borili smo se do zadnje minute, to niko ne može osporiti, ali danas nismo smjeli izgubiti utakmicu. Iako je bio težak teren, odgovaralo to nama ili ne, ovakvu utakmicu nismo smjeli izgubiti“, rekao je Džeko poslije utakmice, a onda nastavio u još oštrijem tonu:

 Bez obzira na sve, golovi koje smo primili nemaju veze sa profesionalnim fudbalom. Ako želimo da napredujemo mislim da nešto treba da se proimijeni, neke analize da se naprave, jer ovako ne ide. Da nije žalosno bilo bi smiješno“.

On je naglasio da tim ne dijeli na odbranu i napad kada je u pitanju odgovornost.

"Nije to stvar odbrane, ja ne govorim odbrana-napad. Svi zajedno napadamo, svi zajedno se branimo. Jednostavno, pogledajte golove, to nema veze sa profesionalnim fudbalom. Protiv ovakve ekipe kao što je Belggija napravili smo im dosta problema, ne vjerujem da su očekivali da će izaći kao pobjednik poslije prvog poluvremena“, rekao je Džeko.

O budućnosti u reprezentaciji rekao je:

„Trebaju da se naprave detaljne analize jer ovakve greške ne treba da se ponavljaju u narednim kvalifikacijama, ako želimo budemo još bolji i da odemo na svjetsko ili evropsko prvenstvo“, zaključio je Džeko.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

POTPUNO ZASLUŽENA POBJEDA SJAJNE BELGIJE RAZBILI SU BIH KAO BEBA ZVEČKU U PO SARAJEVA BIH JE VELIKA NULA NE ZASLUŽUJU NI DA IGRAJU BARAŽ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC