• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić: Borac je premalo pokazao

Trener Borca Zoran Marić izjavio je da je njegova ekipa premalo pokazala protiv Zrinjskog da bi se mogla nadati pozitivnom rezultatu.

 Marić: Borac je premalo pokazao Izvor: MONDO

Banjalučane je u posljednjih 25 minuta utakmice Pod Bijelim brijegom potopio napadač “plemića” Krešimir Kordić, koji je postigao sva tri gola.

Crveno-plavi su ovim porazom prepustili prvo mjesto na tabeli Premijer lige sarajevskom Željezničaru zbog bolje gol-razlike.

"Za 90 minuta smo stvorili samo jednu priliku, koju na našu žalost nismo iskoristili. Premalo je to da bi se nadali dobrom rezultatu protiv aktuelnog prvaka. Zrinjski je imao dosta šansi nakon ubacivanja u naš kazneni prostor i bilo je samo pitanje koliko će ih realizovati", rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, smatra da je rezultat od 3:0 ipak previsok.
"To je sada manje važno. Nama ostaje da iz ovog poraza izvučem pouku i što bolje se pripremimo za susrete koji nam dolaze".

Marić je podvukao da titula nije najvažniji cilj njegovog tima.

"To je izlazak u Evropu. Proljetni dio je pokazao da je liga jako izjednačena i puno je bodova još u igri tako da očekujem da se još neki timovi uključe u borbu za sam vrh", zaključio je popularni Džimi.



Njegov kolega sa klupe Zrinjskog Dragan Jović složio se sa ocjenom banjalučkog trenera.

"Konačan rezultat je malo previsok, ali je naša pobjeda zaslužena. U prvom dijelu smo igrali pod velikim pritiskom, ali su nakon prvog pogotka stvari došle na svoje mjesto", izjavio je Jović, koji je proslavio jubilej - stotu utakmicu na klupi "plemića".

On je izrazio nadu da će ova tri boda pomoći ekipi da izađu iz krize.

"Važno je da su igrači vratili samopouzdanje uoči odlučujućih utakmica u prvenstvu, kao i revanša u polufinalu Kupa BiH protiv Željezničara. I nama, kao i Borcu je primarni cilj izlazak u Evropu", naglasio je šef struke Zrinjskog.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC