• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: U znaku broja dva

Partizan i Zvezda dobili po 2:0, Borac i Hajduk upisali po drugi trijumf, svirana dva penala...

 JSL u brojkama: U znaku broja dva Izvor: MONDO

Dva penala, druge pobjede Borca i Metalca, Marko Lomić dva puta u mrežu Spartaka...Dakle, sve u znaku broja dva u 22. kolu Jelen Superlige Srbije ili sedmom kolu proljećnog dijela sezone.

Postignuto je samo 14 golova, što je jedan od najlošijih učinaka timova ove sezone (u drugom kolu mreže su se tresle tek 13 puta). Sve golove ovog kola pogledajte na našem web sajtu www.mondo.rs

Najčešći rezultat u ovom kolu bio je 2:0 (tri meča su završena tim ishodom), a po dva puta je bilo 2:1 i 1:0.

Ovo kolo šampionata obilježio je Marko Lomić. Lijevi bek crno-bijelih je poslije mnogoborjnih asistencija, odlučio da riješi jedan meč, pa je iz dva "slobodnjaka" srušio subotički Spartak.

Napadač Crvene zvezde Slavko Perović prekinuo je post i konačno se upisao u listu strijelaca protiv OFK Beograda, što je bio njegov prvi gol ovog proljeća. Posljednji put tresao je mrežu u meču protiv Spartaka u posljednjem kolu jesenjeg dijela (dao dva gola u pobedi od 5:2), a Dejan Lekić je ponovo dao gol i sada je izbio na diobu trećeg mjesta na listi strijelaca JSL sa 10 golova.

Prvo mjesto najboljih strijelaca dijele Andrija Kaluđerović iz Rada i Dragan Mrđa iz Vojvodine, koji je pogodio iz penala protiv BSK-a iz Borče, što je njegov 13. pogodak u sezoni.

Partizan je i dalje jedina neporažena ekipa ovog proljeća i tim koji je dao najviše i primio najmanje golova - 14:2.

Crvena zvezda i Javor imaju po jedan poraz, a Spartak i Metalac su upisali druge poraze. Ivanjičani i dalje imaju najviše remija ovog proljeća - čak četiri (uz dvije pobjede i jedan poraz).

Čačanski Borac i kulski Hajduk su uspjeli da ostvare drugi trijumf, a zanimljivo je da dvije ekipe koje igraju kao domaćini na Karaburmi OFK Beograd i BSK ovog proljeća nijednom nisu igrali neriješeno - "romantičari" imaju četiri pobjede i tri poraza, a Borčanci dvije pobjede i pet poraza.

Baš kao ni Vojvodina (tri pobjede i četiri poraza), Hajduk (dvije pobjede i pet poraza), Zvezda (šest pobjeda, jedan poraz) i Metalac (pet pobjeda i dva poraza).

Zvezda je u posljednja dva meča (Vojvodina i OFK Beograd) dala pet golova, a nije primila nijedan.

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Partizan 19, Zvezda 18, Metalac 15, Spartak 13, OFK Beograd 12, Javor i Čukarički po 10, Smederevo i Vojvodina po 9, Jagodina 8, Rad i Borac po 7, BSK, Mladi radnik i Hajduk po 6, Napredak 5.

U ovom kolu svirana su dva penala i oba su realizovana. Borac je golom iz penala (Boban Dmitrović) savladao komšije iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca, dok je Vojvodini sviran penal protiv BSK-a (strijelac Mrđa).

Posjeta je bila više nego skromna na utakmicama 22. kola JSL, na šta je uticao i bojkot svih najvatrenijih navijačkih grupa. Osim pristalica Spartaka, sve ostale grupe i grupice odlučile su da zbog Velike subote ne idu na utakmice.

Dva derbija ovog kola pratilo je ukupno 4.500 ljudi. Na Karaburmi je duel OFK Beograda i Zvezde pratilo oko 1.500 gledalaca, a u Humskoj meč Partizan - Spartak oko 3.000.

U prosjeku je na utakmicama bilo oko 1.000 ljudi.

(MONDO/foto: www.partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC