• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lomić: Jesam temperamentan, ali nisam lud

Sedam kola, šest asistencija, dva gola. To je učinak Marka Lomića od kada se zimus potukao sa Markom Jovanovićem, koji takođe igra odlično.

 Lomić: Jesam temperamentan, ali nisam lud Izvor: MONDO

Daleko bilo, ali posmatrajući igre Marka Lomića, pa i Marka Jovanovića, neko bi pomislio da bi za uspješne pripreme pred start ili nastavak sezone, igrači trebalo malo da razmijene pesnice kako bi dodatno podigli formu.

Kada su se zimus Lomić i Jovanović potukli u Antaliji, u lobiju hotela, pred mnogo očevidaca, većina navijača Partizana navijala je da budu kažnjeni i odstranjeni iz tima.

Ali, ispostavilo se da obojica igraju sjajno ovog proljeća. Marko Jovanović ustalio se u startnih 11, odigrao je šest od sedam mečeva od nastavka prvenstva, a za to vrijeme Partizan je primio samo dva gola.

Za to što crno-bijeli zaostaju samo dva boda za Crvenom zvezdom, u klubu mogu dobrim dijelom da zahvale i štoperu Jovanoviću koji je postigao pobjedonosni gol u meču sa BSK Borčom i to u 90. minutu - 1:2.

Još slikovitiji je statistčki učinak Marka Lomića. Šest kola, šest asistencija. Sedmo kolo, dva gola!

Dovoljan povod da Lomić, do skoro kačen na "lomaču", da pobjednički intervju za "Večernje novosti".

Forma života?

"Igrama sam svakako prezadovoljan, ali, iskreno rečeno, ne bih se složio da mi je ovaj period najbolji u karijeri. Ako Bog da, samo da tako nastavim i da osvojimo titulu, to je mnogo bitnije od mog i bilo čijeg pojedinačnog učinka. Zato, nemojte mnogo da me hvalite", zamolio je Lomić, kojeg je dugo pratio glas da je "kavgadžija" što mu je skoro bila i prepreka da se nađe na spisku putnika u Japan.

Ipak, upisan je među članove najbolje selekcije Superlige, što svakako i jeste.

"Mi smo takav narod da bilo kakva mala glupost može da ti donese razne nadimke, da ljudi steknu predrasude o tebi. Smatram da nisam takav kakvim me predstavljaju. Jesam temperament, ali da sam 'lud', da 'nisam normalan', kako pričaju, to nije tačno. Ponašam se u skladu sa svim pravilima, ali uz to i onako kako ja mislim da treba, i ne mislim da sam problematičan", tvrdi Lomić.

Ipak, zimus se Lomić nije potrudio da zapuši usta zlonamjernima... Potući se sa klupskim kolegom nije baš dobar podatak za "CV".

"Bilo je to na pripremama, dešava se u takvim okolnostima. To što su ovdje od svega napravili famu nije bilo fer. Najvažnije je da smo nas dvojica ponovo dobri, da to nije uticalo na ekipu. Štaviše, ispada da je to još doprinijelo, jer i Marko igra sjajno, pa je možda recept za sve nas za ljetne pripreme da se još poneko potuče", "savjetuje" Lomić kolege fudbalere.

Tuča je prošlost, selekcija Superlige je sadašnjost.

"Svaki poziv u reprezentaciju je velika čast. To je kruna svih dosadašnjih igara u karijeri. Daću sve od sebe da dokažem selektoru da nije pogrešio što me je pozvao, ali isto tako i da probam da se nametnem Radomiru Antiću, da me ima u nekim budućim planovima".

Na lijevom boku vlada veoma jaka konkurencija?

"Obradović, Kolarov, Dragutinović su dobri momci, sjajni igrači, zaslužuju da budu tu, a ja ću da se borim, da pokušam da se nametnem Antiću za ubuduće", respektuje konkurente Lomić, koji je prošao gotovo sve mlađe selekcije tadašnje SR Jugoslavije, tj. Srbije i Crne Gore.

"Igranje za nacionalni tim mi nije nepoznat osjećaj. Bio sam član mlade reprezentacije koja je 2006. godine igrala u Portugalu polufinale EP. Ispali smo od Ukrajine na penale. Bili su u tom timu Miloš Krasić, Bane Ivanović, Boško Janković, tako da mogu da kažem da jako dobro poznajem većinu današnjih članova A selekcije, dok ove momke sa kojima ću igrati u Japanu odlično poznajem sve. Mislim da ćemo lako da se uklopimo".

Šta se događalo u Koblencu, prije povratka u Partizan?

"U Koblencu sam bio dve sezone. Prve sam igrao mnogo dobro. Imao sam asistenciju na svakom drugom meču, recimo, 25 na 50 utakmica. Bio sam u idealnom timu druge lige, dobio tri izvanredne ponude, ali klub nije htio da me pusti. Imao sam jednu isto sjajnu i druge sezone, ali više ni ja ne znam razlog zašto nisam završio u tom klubu. Poslije toga trener je sklonio sve nas Srbe iz ekipe, doveo mnogo Albanaca i nismo mogli dalje da sarađujemo. Bilo je šta je bilo, vratio sam se ovdje, igram kako treba, nadam se da ću jednom opet otići, ali ne u takav klub poput Koblenca, već neki mnogo veći", prisjetio se Lomić.

Možda bi Lomić i otišao u veći klub da svemu nisu prethodili možda i najveći lomovi FK Partizan u posljednjih deset godina. Artmedija...

"Ta utakmica sa Artmedijom je mnogima od nas koji smo igrali te večeri promijenila i usmjerila karijere. Nećemo sad o tome šta je i kako je bilo", ne želi da priča Lomić na temu čuvene utakmice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC