• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Mundijalu nećemo gledati...

Dejvid Bekam je sigurno najveća zvijezda koja će propustiti Mundijal u Južnoj Africi. Ali, nije jedina...

 Na Mundijalu nećemo gledati... Izvor: MONDO

San svakog fudbalera je da igra na Svjetskom prvenstvu i za svakog je veliki udarac ako ispadne iz kombinacija selektora.

Ni predstojeći Mundijal u Južnoj Africi nije izuzetak. Neki će ga propustiti zbog povreda, drugi zbog nesporazuma sa selektorima...Evo spiska onih koje (sigurno ili najvjerovatnije) nećemo gledati ovog ljeta.

1. Dejvid Bekam (Engleska) - Zbog želje da bude na oku selektora engleske reprezentacije Fabija Kapela došao je u Milan iz Los Anđeles Galaksija. Bio je već viđen putnik za Afriku, ali je na meču protiv Kjeva povrijedio Ahilovu tetivu i za njega je sezona završena.

2. Ešli Kol (Engleska) - I njegovo ime i sličica nalaze se u albumu "Panini" za Mundijal, ali je malo vjerovatno da će ga Kapelo voditi u Afriku, jer je poslije rastave od supruge Čeril pao u tešku depresiju.

3. Sesk Fabregas (Španija) - Vezista Arsenala polomio je desnu nogu u meču Lige šampiona protiv "svoje" Barselone i tako ranjen uspio da da gol iz penala. Ipak, van terena će morati da bude bar dva mjeseca, što znači da su vrlo male šanse ga selektor Španije Visente del Boske uvrsti u spisak.

4. Boško Janković (Srbija) - Slično kao Bekam, Janković je imao osigurano mjesto u ekipi Radomira Antića. Ipak, ove sezone je često kuburio sa povredama, a zbog meniskusa će morati da navija za "orlove" posredstvom TV-a.

5. Alesandro Nesta (Italija) - Poslije SP u Njemačkoj, jedan od najboljih defanzivaca na svetu odlučio je da se oprosti od reprezentacije. Ipak, selektor "azura" Marčelo Lipi pokušavao je da nagovori 33-godišnjeg Nestu da promeni mišljenje...U međuvremenu, Nesta je povrijedio koljeno i ne igra neko vrijeme, pa je sasvim izvjesno da ga nećemo gledati ni u Africi.

6. Ronaldinjo (Brazil) - Nekada najbolji fudbaler svijeta nije više fudbalska ikona u Brazilu. Igrao je na Olimpijskim igrama u Pekingu za brazilski tim, ali se na njega selektor Dunga nije oslanjao u kvalifikacijama za SP. Nejasno je da li će Ronaldinjo biti putnik za Južnu Afriku, iako je on više puta izjavio da bi volio da igra za nacionalni tim.

7. Huan Ramon Rikelme (Argentina) - Na žalost mnogih koji vole Argentinu, ovaj plejmejker će najvjerovatnije propustiti Mundijal, ali ne zbog povrede već zbog sukoba sa selektorom Dijegom Maradonom. Rikelme je igrač koji će svakako nedostajati argentinskoj selekciji koja se jedva plasirala na SP. Ali, ima još dva mjeseca. Ko zna...

8. Antonio Kasano (Italija) - Nestašni dečko italijanskog i evropskog fudbala plaća danak svojoj "ludoj" glavi. Nesumnjivo kvalitetan fudbaler često ide na živce trenerima i selektorima zbog svojeglavosti, a čini se da ni Marčelo Lipi nema stomak za Kasana.

9. Mario Baloteli (Italija) - Zvali su ga da igra za Ganu, on se opredijelio za Italiju. Ali, slično kao Kasano ima "problem u glavi". Zbog nezrelosti često je na tapetu trenera Intera Žoze Murinja, a iz istih razloga ni Lipi nije spreman da ga odvede na Mundijal. Ipak, Baloteli ima tek 19 godina i još sazrijeva. Kada "očisti" glavu za njega će vrata reprezentacije Italije biti otvorena, smatra Lipi.

10. Kevin Kuranji (Njemačka) - Zbog sukoba sa njemačkim selektorom Joakimom Levom napadača Šalkea nema u nacionalnom timu. Jedan od vodećih strijelaca Bundeslige nalazi se u nemilosti Leva još od oktobra 2008. godine kada je Kuranji napravio jednu glupost. Međutim, čak se i čuveni "Kajzer Franc", odnosno Franc Bekenbauer uključio u polemiku i javno pozvao selektora da "proguta ponos" i odvede Kuranjija u Afriku. "Miroslav Klose i Lukas Podolski su daleko od forme koja je potrebna za Mundijal. Zato bi ignorisanje jednog od vodećih strijelaca Bundeslige bila potpuna glupost", smatra Bekenbauer.

Spisak nije zaključen, a moguće su i promjene. Recimo, da je i prva zvijezda fudbalske reprezentacije domaćina Mundijala, Beni Mekarti pod znakom pitanja.

Strijelac prvog gola za Južnu Afriku na svjetskim prvenstvima (1998. godine u Francuskoj) i golgeter Bafane Bafane, možda neće istrčati pred 90.000 domaćih navijača. Mekarti, koji igra za londonski Vest Hem, često ima problema sa povredama (a i ove sezone ga neće gol), ali selektor Južne Afrike Karlos Alberto Pareira tvrdi da je Mekarti jedan od ključnih igrača njegove ekipe i da mu je itekako potreban.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC