• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: A mislili ste da sam Kratko Ostanić

Ratko Dostanić nije Kratko Ostanić. Novi trener Zvezde vezao je tri pobjede i vratio vjeru igračima. "Kadua ću da istrpim uvijek", kaže on.

 Dostanić: A mislili ste da sam Kratko Ostanić Izvor: MONDO

Crvena zvezda je preko noći smijenila Vladimira Petrovića-Pižona i postavila Ratka Dostanića za trenera prvog tima.

Mnogi su sumnjičavo vrtili glavom, ali Dostanić je uspio da trgne ekipu koja je vezala tri uspjeha i vratila samopouzdanje i dobru atmosferu.

"Svaki trener ima svoj rukopis i svoj stil. Ipak, nisam se trudio da pravim velike promjene. Gradio sam povjerenje između igrača i mene. Bitno je da smo našli naš sistem i da je on zagonetka za naše protivnike. Rezultat je zasluga igrača. Oni su ti koji su pretočili moje ideje u djela i iznijeli najveći teret na terenu", rekao je Dostanić za "Kurir".

Šef stručnog štaba Zvezde je vratio u život Brazilca Kadua, koji je dugo lutao u ekipi crveno-bijelih. Dostanić kaže da "stoji iza Kadua" i da "ima puno povjerenje u njega".

"Igrač takvih karakteristika, koji lako rješava situacije 'jedan na jedan', mora da ima mjesto u startnoj postavi Crvene zvezde. Tu sam da ga trpim i kada mu ne ide kako treba", dodaje Dostanić.

Kada je imenovan za trenera prvog tima Zvezde u fudbalskoj javnosti odmah se pojavio podrugljivi nadimak, koji je igra sa njegovim prezimenom - Kratko Ostanić.

Dostanić kaže da ga to uopšte nije zaboljelo.

"Znam da me mediji nisu blagonaklono dočekali kad sam zamijenio Pižona. Taj nadimak su lansirali mediji i ne zamjeram im. Dostojanstveno odgovaram na provokacije", kaže Dostanić.

On je rekao da mu je mnogo teže palo kada mu je prije pet godina Dragan Stojković-Piksi uručio otkaz.

"Povrijedilo me je to što mi je jednog dana rekao da ostajem trener, a onda sutradan doveo (Valtera) Zengu. Ostao je bol, ali sam nastavio dalje", rekao je povratnik na klupu Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC