• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Džeko je jedan od najboljih u Evropi

Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić oduševljen je partijama napadača Volfsburga Edina Džeke. "On je jedan od najboljih u Evropi", kaže Pape.

 Sušić: Džeko je jedan od najboljih u Evropi Izvor: MONDO

"Džeko je protiv Hofenhajma još jednom potvrdio da je jedan od najboljih napadača u Evropi. To je velika stvar i za reprezentaciju BiH", rekao je Sušić za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, jako je zadovoljan i Zvjezdanom Misimovićem, dok su Sejad Salihović i Vedad Ibišević, kao i kompletan Hofenhajm u potpunosti van forme.

"Nemaju šansi da naprave nešto više u Bundesligi i pala im je motivacija. Vidi se da u ekipi vlada apatija. Kao da svi čekaju da se sezona što prije završi", dodao je popularni Pape.



Sušić je prošle srijede bio u Belgiji, gdje je gledao Adnana Mravca, koji je igrao za Vesterlo u domaćem porazu od Mehelena (0:2).

"Teško je nešto reći kada ekipa izgubi kod kuće, a ti si zadnji igrač odbrane. Vidi se da Mravac ima kvalitet i da je jedan od boljih igrača u ekipi. Šteta je što igra u tako slabom timu, trebao bi da pređe u jači klub. Još ne znam da li ću ga zvati za provjere sa Švedskom i Njemačkom", otkrio je Sušić.

Selektor BiH sada putuje u Split na revanš susret polufinala Kupa Hrvatske, koji se u srijedu igra između Hajduka i Dinama.

"Želim vidjeti Borisa Pandžu i Senijada Ibričića, a poslije ću pogledati što više utakmica Premijer lige BiH",
naglasio je Sušić.

Spisak igrača za mečeve sa Švedskom 29. maja u Stokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu biće objavljen sredinom maja.

"Trenutno pratim formu nekoliko igrača koji su mi zanimljivi, posebno odbrambenih. Jedino su sigurni ovi što su iznijeli teret prošlih kvalifikacija. Moj prvi kriterijum je da je fudbaler standardan u svom klubu", zaključio je legendarni Pape.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC