• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi kontinenata: Roki dočekao, a Kameni sačuvao

Autor mondo.rs

Galatasaraj - Fenerbahče odigrali su 386. "Interkontinentalni" derbi.

Najuspešniji turski klubovi ponovo su podigli Istanbul na noge. Očekivao se spektakl, dogodio se dobar meč, ali erupcije "zemljotresa", ipak, nije bilo. A, moglo je da je bude.

GALATASARAJ - FENERBAHČE 0:0

Navijači lidera prvenstva dočekali su najljućeg rivala na nogama, na punom "Turk Telekom" stadionu (više od 52.000) i uz spektakularnu koreografiju lika Rokija Balboe i motivacionu pesmu "Eye of the tiger".

...
Izvor: YouTube




Poruka navijača stigla je do fudbalera Galatasaraja, koji su je dobro čuli i krenuli ofanzivnije od protivnika. Ušli su u utakmicu kao prvoplasirani tim tabele, motivisani da u svojoj kući nastave niz od devet utakmica bez poraza. I nizali su prilike.

Francuz Batefimbi Gomis bio je u 20. minutu u prvoj velikoj šansi, ali ga je golman gostiju Idris Kameni zaustavio, kao što je i sedam minuta kasnije prihvatio loptu posle udarca Tolge Džigerdžija. Isti igrač pretio je nekadašnjem golmanu Espanjola i Malage početkom drugog poluvremena, ali je Kamerunac ponovo bio na mestu i spreman.

Kada se očekivalo da ofanziva domaćih bude još snažnija, čuveni sudija Cunejt Čakir stupio je u prvi plan, u vrlo "pipavoj" situaciji.

Desetka Galatasaja, Junes Belanda, istrčao je pred golmana Fenera, zaobišao ga i pao, a najbolji turski arbitar pokazao mu je drugi žuti karton zbog simuliranja. Kada se pogleda usporeni snimak, zaključuje se da je kontakt ipak postojao, bez obzira na to da li je bio dovoljan za penal ili ne.

Pogledajte...

...
Izvor: YouTube


Promena brojnog stanja na terenu takođe nije uticala na rezultat, pa su se ljuti rivali rastali sa po bodom u džepu. Tabela, stoga, posle nekompletnog 9. kola izgleda ovako:

Galatasaraj 23, Goztepe 17, Ahisar 17, Kajzeri 17, Bašakšehir (-1) 16, Fenerbahče 15, Bešiktaš (-1) 14, Bursa 13, Sivašspor 13, Alanjaspor 11, Trabzon 9, Kasimpaša 8, Karabuk 8, Genčler 8, Konja 7, Osmanlispor 7

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC