• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momak (15) udario sudiju - kažnjen do 2047!

Autor mondo.rs

Deluje prestrogo, ali... Pročitajte.

Jedan francuski tinejdžer, 15-godišnjak iz okoline Liona, imaće punih 45 godina kada mu bude istekla zabrana koju mu je lokalna fudbalska organizacija izrekla nakon što je u septembru udario sudiju pesnicom u glavu.

Iako arbitar, i sam veoma mlad, nije zadobio ozbiljne povrede, fudbalska organizacija koja brine o mlađim ligama u Lionu i okolini odlučila je da izrekne verovatno najstrožu sankciju u istoriji takmičenja za tinejdžere - suspenziju do 2047. godine.

Mladić je tako poslužio kao žrtveni jarac u regionu Francuske u kojem prilično popušta disciplina među maloletnim fudbalerima, pa tako nadležni nemaju problem da javno stanu iza odluke koja je brzo obišla Evropu.

"Surova je, ali je podržavam", rekao je za engleski "The Telegraph" jedan od sudija koji vodi brigu o tom rangu takmičenja, Žod El-Bijali.

Njegov kolega bio je žrtva jednog od brojnih ispada u utakmicama mladih momaka, a ona zabeležena na meču AS Vijfonten - Sen Kentan Fajavije uzeta je za primer svima.

Neimenovani mladić nije slučajno izabran za verovatno najstrožu kaznu u istoriji evropskog fudbala, bar kada je amaterski nivo u pitanju, jer je fizički nasrtaj na sudiju došao posle brojnih verbalnih i fizičkih sukoba, sa rivalima, saigračima, čak i trenerima.

Momak je probleme pravio na utakmicama i treninzima, zbog čega naterao nadležne na nesvakidašnji potez koj je uveliko podelio mišljenja u Francuskoj.

"Mislim da je odluka doneta svesno, u nameri da se izazove velika pažnja, kako bi nadležni 'gore' konačno seli i razmislili o svemu. Bilo je mnogo nasilja na terenu, ovi dečaci su često veoma nepredvidivi", rekao je El-Bijali ističući da je kažnjenom momku pruženo nekoliko prilika da se popravi, ali bezuspešno.

Francuzi nisu usamljeni u žestokom kažnjavanju tinejdžera. U Engleskoj je već ustanovljena praksa da svaki fizički nasrtaj na sudiju u mlađim kategorijama automatski povlači petogodišnju suspenziju u najblažem slučaju.

Kakav je vaš stav o ovome?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC