• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateus za MONDO: Ja selektor Kosova?

Autor mondo.rs

Razgovarali smo sa slavnim nemačkim fudbalerom povodm vesti da će preuzeti reprezentaciju takozvanog Kosova.

"Lotar Mateus preuzima reprezentaciju takozvanog Kosova".

Ova vest, "lansirana" upravo iz južne srpske pokrajne, brzo je obišla Balkan, pa i šire, ali... teško da u njoj ima istine.

Mondo je ove srede kontaktirao slavnog nemačkog fudbalera i čoveka koji je 2003. kao trener odveo Partizan u Ligu šampiona, a prva Mateusova reakcija bila je – smeh.

"Ne, ta informacija uopšte nije tačna i ne znam odakle im to", rekao je Mateus (56), koji je po odlasku iz Humske radio kao selektor Mađarske, trener Atletiko Paranensea, Red Bul Salcburga i Makabija iz Netanje.

Prvi selektor reprezentacije takozvanog Kosova, Albert Bunjaki, smenjen je nakon što je ekipa pod njegovim vođstvom osvojila bod u deset utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. u grupi sa Islandom, Hrvatskom, Ukrajinom, Turskom i Finskom. Kosovari su kao domaćini igrali u Albaniji, u Skadru, postigli su tri, a primili 24 gola. Bunjaki je bio selektor tzv. Kosova od 2009. godine.

Posao selektora Bugarske koji je obavljao od septembra 2010. do septembra 2011. godine bio mu je poslednji u trenerskoj karijeri u kojoj nije dostigao klasu koja ga je krasila na terenu od 1979. do povlačenja 2000. godine.

Mateus je igrao za Borusiju Menhengladbah (1979-84), Bajern Minhen (1984-88), Inter (1988-92), ponovo Bajern (1992-2000) i potom kratko za američki Metrostars. Sa reprezentacijom Nemačke postao je prvak sveta na Mundijalu u Italiji 1990, deceniju nakon što je sa timom Zapadne Nemačke stigao do titule prvaka Evrope.

FIFA je tek 1991. godine počela sa izborom najboljeg fudbalera sveta, a čast da postane prvi laureat pripala je Mateusu koji je dobio 128 glasova. Drugi je bio Francuz Žan-Pjer Papen sa 113 glasova, treći Englez Gari Lineker sa 40, a četvrti Robert Prosinečki tadašnji reprezentativac Jugoslavije i as Crvene zveze sa 38 glasova.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC