• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Šok na Trafordu, Bajern kao Feniks!

Bajern gubio 0:3, ali se vratio iz mrtvih i prošao je među četiri najbolje ekipe Evrope. I Lion porazom u polufinale.

 LŠ: Šok na Trafordu, Bajern kao Feniks! Izvor: MONDO

Engleska neće imati predstavnika u polufinalu Lige šampiona!

Mančester junajted vodio je protiv minhenskog Bajerna 3:0, ali su Njemci ipak Njemci (pojačani Holanđanima, Hrvatima i još nekom nacijom).

Bajern je uspio da postigne dva gola i na pravilo gola u gostima plasira se među četiri najbolje evropske ekipe.

U polufinale se plasirao i Lion, koji je izgubio od Bordoa 0:1, ali je u prvom meču dobio 3:1.

Polufinalni parovi su: Barselona - Inter i Bajern - Lion.

Njemci!

Izgledalo je da su se snovi Bajerna da ove godine mogu na krov Evrope srušili posijle samo sedam minuta utakmice u Mančesteru, kada je na semaforu pisalo 2:0! Mnogi su u to bili uvjereni poslije 41. minuta jer je Junajted poveo sa 3:0.

Ipak, protivnik je bio iz Njemačke!

Mančester je na kraju ispao, a Bajern se, s obzirom na razvoj događaja na obe utakmice, osvetio za jedan od najbolnijih poraza u svojoj istoriji, kada su u finalu Lige šampiona 1999. u Barseloni poraženi golovima Tedija Šeringema i Ole Gunara Solskjera u sudijskoj nadoknadi

Mančester junajted - Bajern 3:2, ali je na "Alianc" areni bilo 2:1 za Bajern.

Za utjehu Englezima ostaje činjenica da su prvi put na svom stadionu pobjedili Bajern. U prethodna tri meča dva puta je bilo 0:0, a jednom su Njemci trijumfovali sa 1:0.

Daren Gibson je iznenadio sve. Udarac Irca sa 18 metara već u trećem minutu bio je neodbranjiv za Jerga Buta. Mančester je poveo i stekao prednost koja ga je poslije minhenskih 1:2 vodila u polufinale.

Međutim, furioznom početku šampiona Engleske ni tu nije bio kraj. Štaviše, Bavarci su djelovali pogubljeno, a domaćin je riješio da na početku riješi sve dileme.

Najljepši momenat na utakmici bio je fantastičan gol petom Nanija u sedmom minutu.

Antonio Valensija se poigravao na desnoj strani pored gol aut linije, trajalo je to dosta dugo, a onda kada se učinilo da će napad "đavola" propasti, usljedila je lopta po zemlji na ivicu peterca, ubacivanje Nanija pored trojice igrača minhenskog kluba, lucidan potez i Jerg But je ponovo nemoćan - 2:0.

Runi je ipak igrao, i to od prvog minuta. Bila je to mala varka Aleksa Fergusona, koji je dan prije utakmice rekao da napadač nije dovoljno spreman i da neće rizikovati sa njim u ekipi.

Kako je počelo tako se i završilo prvo poluvreme sa još dva gola. Ovaj put pogodili su i Bavarci.

Prvo je Nani nakon nove asistencije Valensije zakucao loptu u mrežu za 3:0, a već u narednom napadu Ivica Olić je stavio do znanja da se njegov tim neće tako lako predati. Hrvat je smanjio na 3:1.

Bajern je veći deo prvog poluvremena bio inferioran, a prve "znake života" pokazali su tek nekoliko minuta prije kraja.

Gosti su se potpuno oslobodili pritiska u drugom poluvremenu. Posao im je olakšao Rafael. Brazilac je bespotrebno s leđa, daleko od gola, faulirao Franka Riberija i već u 49. minutu morao je da napusti teren zbog drugog žutog kartona.

Kao posljedica tog isključenja uslijedila je izmjena, a na klupu je morao roviti Vejn Runi.

Uloge su se zamijenile. Mančester je počeo da se brani, a Bajern je napao svim silama.

To im se isplatilo u 74. minutu. Povratnik u tim, oporavljeni Arjen Roben iz voleja, sa ivice kaznenog prostora, pogađa donji desni ugao i odvodi Bajern u polufinale.

Bajern se na velika vrata vratio u sam vrh Evrope, dok Junajted posle dva uzastopna finala takmičenje u Ligi šampiona završava u četvrtfinalu.

PARADA LORISA ZA POLUFINALE

Jedan francuski tim je morao da prođe u polufinale LŠ, a to je Lion. Prvi put poslije sezone 2003/04. Francuska će imati predstavnika među četiri najbolje evropske ekipe.

Bordo je pobjedio Lion 1:0, ali mu je bio potreban još jedan da nadoknadi minus 2 iz prvog meča. Žirondinci nisu uspjeli.

Presudilo je iskustvo Lionaca, koji su redovni učesnici Lige šampiona, ali i nešto bolja forma, jer je Lion poražen u samo jednom u posljednjih 12 mečeva u francuskoj ligi.

Jedini gol na meču delo je Maruana Šamaka na isteku prvog dijela. Cio posao praktično je završio Tremulina koji je lijepo prošao po lijevoj strani, zavrnuo u šesnaesterac gdje je spreman bio Šamak, za koga kruži medijska priča da je već potpisao četvorogodišnji ugovor za Arsenal.

Do vođstva Bordoa, Lion je kontrolisao igru, a u nastavku Žirondinci su probali sve ne bi li došli do drugog gola. A bili su tako blizu u 78. i 87. minutu.

Najprije je Sane propustio kolosalnu šansu poslije kornera. Trebalo je samo da se pokloni i pogodi glavom loptu, ali je niegov udarac završio pored stative.

Uzdasi na celom stadionu i tuga na licu trenera Žirondinaca Lorana Blana...

U 87. minutu Vendel je odlično šutirao glavom, ali je Ugo Loris napravio sjajnu paradu vrijednu polufinala Lige šampiona.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA ČETVRTFINALA:

Mančester junajted - Bajern 3:2 (3:1)
/Gibson 3, Nani 7, 41' - Olić 43', Roben 74'/

Bordo - Lion 1:0 (1:0)
/Šamak 45'/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC