• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo nacrtao pobedu u derbiju!

Autor mondo.rs

Portugalac je napravio pravu izmenu, a njegovi igrači pobedili su Totenhem matom u tri poteza.


Dobro ispucana lopta Davida De Hee, trzaj glavom Romelua Lukakua i odličan trk preciznog Antonija Marsijala bili su dovoljni da reše derbi po kiši.

MANČESTER JUNAJTED - TOTENHEM 1:0 (0:0)

Ekipa Žozea Murinja i ove sezone je savladala goste iz Londona na svom stadionu i primakla se lideru Mančester sitiju na dva boda zaostatka. Bez Harija Kejna na terenu, sa ne previše inspirisanim Kristijanom Eriksenom i sa nepreciznim Dele Alijem, igrači Maurisija Poketina nisu imali rešenje da prekinu niz loših rezultata na Old Trafordu.

"Đavoli" su napadali periodično, dodavali gas na momente i to im je u 81. minutu donelo pobedu. Žoze Murinjo je napravio sjajnu izmenu, desetak minuta ranije poslao na teren Marsijala umesto Markusa Rašforda i to se pokazalo ključnim potezom za osvajanje tri boda...

A, takođe i za kažnjavanje promašenog zicera Dele Alija u 78. minutu.



Srpski internacionalac Nemanja Matić odigrao je ceo meč za "đavole", koji su se opisanom akcijom u tri poteza osamili na drugom mestu i izvršili dodatni pritisak na lidera. Smireni Marsijal, zlatna rezerva, postigao je četvrti gol ove sezone posle ulaska sa klupe.

Murinjo je tako "osetio" da će Francuz rešiti derbi i to se i dogodilo, iako je pre meč-vinera veoma blizu bio i Lukaku, ali je dva minuta pre gola pogodio stativu. I to je učinio glavom, kako je i asistirao za konačnih 1:0.

Junajted je trijumfom na sjajan način otvorio tešku nedelju, tokom koje će gostovati na terenu Benfike, a potom dočekati i Čelsi, u derbiju 11. kola Premijer lige. Sa druge strane, Totenhem će u sredu zaigrati u londonskom spektaklu protiv Real Madrida, a zatim će u nedelju dočekati "fenjeraša", Kristal Palas.

Naravno, "pevci" će uz to aktivno pratiti i oporavak Harija Kejna, bez koga ekipa jednostavno ne izgleda kao tim sposoban da se bori za titulu sa favoritima iz Mančestera.

Marsijal
Izvor: YouTube

Parovi 10. kola:

Mančester junajted - Totenhem 1:0 (0:0)
/Marsijal 81'/

Arsenal - Svonsi 16.00
Kristal Palas - Vest Hem 16.00
Liverpul - Hadersfild 16.00
Votford - Stouk 16.00
Vest Brom - Mančester siti 16.00
Bornmut - Čelsi 18.30

u nedelju

Brajton - Sautempton 14.30
Lester - Everton 17.00

u ponedeljak

Barnli - Njukasl 21.00

Tabela: Mančester siti 25, Mančester junajted (+1) 23, Totenhem (+1) 20, Čelsi 16, Arsenal 16, Votford 15, Njukasl 14, Barnli 13, Liverpul 13, Sautempton 12, Hadersfild 12, Brajton 11, Vest Brom 10, Lester 9, Svonsi 8, Vest Hem 8, Stouk 8, Everton 8, Bornmut 7, Kristal Palas 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC