• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca: Praštajmo greške jedni drugima

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Borac Branko Kovačević prihvatio je odgovornost za ne baš sjajnu „hemiju“ sa medijima u Banjaluci i pozvao na „opraštanje“ grešaka, kojih je po njegovom mišljenju, bilo na svim stranama.

 Branko Kovačević o greškama FK Borac, novinarima, Lešinarima... Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Pomalo neočekivano, nakon pobjede protiv GOŠK-a (1:0) i zvanične konferencije za štampu na banjalučkom Gradskom stadionu stratega Banjalučana Zorana Milinkovića i šefa struke ekipe iz Gabele Slavena Muse, „sedmoj sili“ se obratio i prvi čovjek „Velikana iz Platonove“.

Branko Kovačević se najprije osvrnuo na minimalan trijumf protiv Gabeljana.

„Sretan sam zbog pobjede, koja je kao najvažniji detalj došla u pravo vrijeme iako je uvijek pravo vrijeme za osvajanje bodova. Puno nam znače ova tri boda, što je rekao i trener Zoran Milinković“, izjavio je Kovačević.

Glavni razlog njegovog obraćanja banjalučkoj javnosti je u posljednje vrijeme ne baš dobra „hemija“ sa pripadnicima „sedme sile“, koji su kritikovali rezultate i igru crveno-plavih.

„Bilo je ovih dana nekih nesporazuma, nekima treba ponešto i oprostiti, svako ima pravo na grešku, trener je bio nervozan ranije, pa je reagovao nesmotreno, logično sada je bio mnogo raspoloženiji, takve stvari su u fudbalu normalne“, mišljenja je predsjednik banjalučkog kluba.

Milinkoviću, novinari ne daju golove!

Prema njegovim riječima, Borac mora da popravi i poboljša rad s medijima i uopšteno govoreći omogući bolje uslove novinarima na Gradskom stadionu.

„Hvala novinarima, moramo da 'pojačamo' odnose sa medijima, da pružimo i poboljšamo uslove njihovog rada. Prihvatamo sve prigovore i tu smo da ih zajednički rješavamo. Da u budućnosti ostvarimo slične odnose kao sa navijačima“.

Kovačević je pojasnio i da je „neprerađena“ informacija oko prihoda od ulaznica otišla u javnost i da je direktor marketinga Boris Udovičić načinio grešku kad je istakao da će novac od karata protiv GOŠK-a otići „Lešinarima“.

„Dogodila se greška da sredstva od prodaje karata idu 'Lešinarima', to je bila jedna nesmotrenost koja nema uporište u stvarnosti. Ispalo je da naši navijači zarađuju na klubu što naravno nije tačno. U ovoj presiji se događaju greške, a mi ih imamo gomilu. Navijači su sredstva od ulaznica namjeravali da proslijede udruženju sa Kosmeta. Najveća greška je ispala do nas, puštena je u javnost neprerađena informacija, koju je direktor marketinga Boris Udovičić pogrešno prenio. Sve priče u budućnosti će ići preko portparola, uz saglasnost svih iz uprave“.

Po njegovom mišljenju i saopštenje koje je uslijedilo sa Gradskog stadiona je takođe bilo bespotrebno.

„To saopštenje nije uradila uprava već druge službe, i to je po mom mišljenju bila greška. Pozvan je samo jedan čovjek iz rukovodstva, a on je bio na svom poslu i deklarativno se složio, i pušteno je to u javnost. Mi moramo raditi na tome da odsad svako saopštenje mora da 'aminuje' cijela uprava“.

Protiv GOŠK-a, na sjevernoj tribini je istaknut i uvredljiv transparent upućen medijima, što bi moglo da znači da „Lešinari“ ipak misle da su novinari iskonstruisali priču oko prihoda od ulaznica.

„To je vjerujem bio samo odbrambeni mehanizam 'Lešinara', kao što je reagovao i trener na jednoj od prethodnih konferencija za štampu. To ja vidim kao prirodno, i mislim da mi moramo jedni drugima da opraštamo greške“.

Na pitanje, dokle se stiglo sa idejom podizanja kredita i rješavanjem finansijskih problema koje je ovo rukovodstvo zateklo, Kovačević je odgovorio da je ova garnitura čelnika došla u Borac da tu i ostane dok ne riješe većinu problema.

„Mi smo došli na ovu funkciju da ne odustanemo u namjeri stabilizovanja Borca. A šta će se desiti, da li će Grad Banjaluka stati iza nas to ne znamo. Da je grad želio dati kredit, dao bi ga i ranije. Mi na sve načine pokušavamo da vratimo Borac na staze stare slave, a trenutno, naša realnost je šesto mjesto na tabeli. Imamo još mnogo neuštimovanih momenata, ali realan cilj je šesta pozicija i plasman u Ligu za šampiona“, zaključio je Kovačević.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sta je ovo

Sta mu bi? Ali treba prastati

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC