• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi, pa Dešan: Islamisti prete i Francuzima

Autor mondo.rs

Tamošnja policija pretnje shvata veoma ozbiljno.


"Montirana" fotografija je uzbudila Francusku.

Slika selektora tamošnje fudbalske reprezentacije, Didijea Dešana, na kojoj je "fotošopom" predstavljen u okovima simpatizera Islamske države, podigla je mere njegovog obezbeđenja.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gre govorio je u sredu o tome otvoreno koliko je to moguće u takvim situacijama.

"Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom radi na tome vrlo direktno i zbog toga vam ne mogu dati više informacija. U svakom slučaju, mi smo veoma oprezni", rekao je Le Gre.

Na internetu su se pojavile i fotografije ostalih velikih zvezda svetskog fudbala, zbog čega mediji navode da je meta terorista Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji narednog leta.

Dešan je na toj slici obučen u narandžasto odelo i u njega je uperen pištolj. Na drugoj se vidi ubijeni najbolji igrač Barselone Lionel Mesi, a pored njega fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar klečeći čeka egzekuciju.

Te fotografije objavila je Vafa Medija Fondacija (Wafa Media Foundation), koja podržava Islamsku državu.

Kako je prenela agencija Frans prens pozivajući se na eksperte, ne postoji dokazana ni autentična veza između Vafa fondacije i Islamske države.

Svetsko fudbalsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 15. jula naredne godine u Rusiji, a Dešan je produžio ugovor sa FFF do kraja Evropskog prvenstva 2020. godine. On je preuzeo "trikolore" 2012. godine, kada je na klupi zamenio Lorana Blana.

Bivši kapiten francuske reprezentacije je kao igrač osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije. Kao selektor predvodio je Francusku do četvrtfinala Mundijala 2014. godine i do finala Evropskog prvenstva prošlog leta.

"Trikolori" su izborili plasman na Mundijal u Rusiji kao prvoplasirana ekipa iz svoje kvalifikacione grupe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC