• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Đorđević otišao u Rusiju

Nenad Đorđević se ponovo rastao sa Partizanom. Odlazi u Rusiju, ali poručuje: "Biću Partizanovac dok sam živ".

 Nenad Đorđević otišao u Rusiju Izvor: MONDO

Bivši kapiten fudbalera Partizana Nenad Đorđević ponovo je otišao u pečalbu.

Nakon što mu je poslije jesenje polusezone saopšteno da se na njega više ne računa u Partizanu, Đorđević je trenirao sa omladinskim selekcijama crno-bijelih i Teleoptikom, a uspio je da nađe angažman u Rusiji.

Njegov novi klub je Krila Sovjetov iz Samare, za koji je potpisao dvogodišnji ugovor. To je trenutno posljednjeplasirani tim ruske Premijer lige (ima 16 ekipa), u kojoj je odigrano četiri kola. Klub bivšeg reprezentativca i igrača Partizana nije osvojio nijedan bod. Za Krila Sovjetov je svojevremeno igrao i Ognjen Koroman, bivši igrač Crvene zvezde.

"Poslije tri mjeseca nekih neraščišćenih računa, ono što je najbitnije, ne za mene i rukovodstvo, već za FK Partizan je to da se, u skladu sa imenom kluba, našlo najbolje rješenje. Ne bih da se vraćam unazad i da polemišem više o tome", rekao je Đorđević za klupski sajt.

On je dodao da je zadovoljan što će karijeru nastaviti u zemlji u kojoj se igra dobar fudbal.

"Najbitnije je da sam, poslije iscrpljujućeg perioda, neizvjesnosti i svega ostalog, postupio pravilno i pronašao dobru opciju za mene i nastaviću karijeru u jednoj, po mom mišljenju, ozbiljnijih liga u Evropi. Malo sam zatečen, jer se sve brzo izdešavalo".

Ipak, i dalje ostaje žal što nije ostao u Partizanu i pomogao mu da dođe do treće uzastopne titule.

"Nastavljam da igram fudbal, izuzetno mi je žao što to nisam mogao da radim u Partizanu, ali šta da radimo, profesionalizam je takav. Partizan će uvijek biti tu za sve nas, institucija... Samo bi trebalo da svi razmišljamo tako i za Partizan neće biti problema. "Biću sigurno uz ove momke, ali i uz neke nove generacije koje budu dolazile. Ja jesam Partizanovac, bio sam pod ugovorom, ali ću biti Partizanovac dokle god sam živ", poručio je nekadašnji kapiten crno-bijelih.

Đorđević vjeruje u ovu ekipu Partizana i drži im palčeve da ponovo podihnu pehar u Jelen Superligi Srbije.

"Biće mi drago zbog ove generacije ako bude uspjela da osvoji titulu po treći put, to će biti totalna dominacija Partizana, a imamo sve uslove da to uradimo. Sigurno da ću biti uz njih kao i kada sam trenirao sa omladincima, kadetima, sa čika Mišom..."

A potom je dodao:

"Nikada nisam za sobom ostavljao repove i zatvarao vrata dupetom. Želim da se zahvalim navijačima Partizana na svemu, na podršci koju su mi dali. Koliko godina sam proveo tu, uvijek sam davao svoj maksimum, ne samo ja, nego čitava ekipa, tako da bih se pravim Grobarima zahvalio na podršci. Neka tako nastave i neka bodre klub koji vole".

Đorđević je karijeru počeo u Jedinstvu iz Paraćina, njegovom rodnom mjestu, da bi potom prešao u Obilić. Iz Obilića je 2003. godine otišao u Partizan, u kjojem je odigrao i grupnu fazu Lige šampiona. Poslije četiri godine, prešao je u japanski Džef junajted, da bi se 2008. godine vratio u Humsku.

Za Partizan je ukupno odigrao 135 utakmica i postigao 14 golova, od kojih su neki bili izuzetno značajni u osvajanju titula prvaka Srbije i nacionalnog kupa, poput onog u prošlogodišnjem finalu protiv Sevojna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC