• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno Liverpul!

U polufinalnim mečevima prvog izdanja Lige Evrope, 22. i 29. aprila, sastaće se Atletiko Madrid - Liverpul i Hamburger SV - Fulam.

 Konačno Liverpul! Izvor: MONDO

Do te faze takmičenja nisu stigli Valensija, Benfika, Volfsburg i Standard.

Kada je Oskar Kardozo izveo slobodan udarac sa 22 metra, u 76. minutu revanš meča na Enfildu, nekoliko centimetara nedostajalo je da Liverpul doživi istu sudbinu kao najveći rival, Mančester junajted prethodne večeri u Ligi šampiona.



Petostruki šampion Evrope, Liverpul, vodio je sa 3:0 u duelu sa dvostrukim prvakom kontinenta, Benfikom, potom je portugalski tim postigao gol, što je značilo da mu nedostaje još samo jedan za plasman u polufinale, jer je u Lisabonu bilo 2:1 u korist domaćina.

Tada je Kardoso izveo slobodnjak, a lopta je pogodila nekoga u živom zidu i proletela pored stative, dok je na prepunom Enfildu bio potpuni muk. Osam minuta kasnije, navijači Liverpula mogli su da zapjevaju "You'll never walk alone", jer je Fernando Tores iz kontre kaznio nekontrolisanu ofanzivu Benfike i postavio konačnih - 4:1.

Engleza možda nema u polufinalu Lige šampiona, ali će zato u borbama za finale Lige Evrope, zakazanog za 12. maj u Hamburgu imati dva predstavnika. A, drugi je Fulam.

Uslovno rečeno mali tim iz Londona došao je do prvog evropskog polufinala sa dvije pobjede nad njemačkim šampionom Volfsburgom. Poslije 2:1 na Krejven Kotidžu, Fulam je dobio i u Njemačkoj - 1:0, strelac Bobi Zamora već u prvom minutu.

Teoretski, Volfsburg je imao cijeli meč da postigne dva gola i odvede meč u produžetke, možda i penale, ali nije uspio.

Fulam je praktično posljednja prepreka Hamburger Šport Ferajnu na putu ka ostvarenju sna - finale Lige Evrope u svom gradu, na svom stadionu, Nordbank Arena.

Posle 2:1 na pomenutom stadionu, HSV je pobedio Standard i u Liježu. Hrvat Mladen Petrić postigao je spektakularan gol dva minuta nakon što je Igor De Kamagro doneo izjednačenje belgijskom timu i nadu u preokret.

Makazicama, Petrić je postigao drugi gol na meču za 2:1, igrao se 35. minut i od tog velemajstorskog poteza hrvatskog reprezentativca, Standard se do kraja nije oporavio. Da sve bude slađe za navijače bivšeg šampiona Evrope iz 80-ih godina, pobrinuo se Paolo Gerero, koji je u četvrtom minutu nadoknade postavio konačnih - 1:3.

Svih 90 minuta za Standard odigrao je Milan Jovanović.

Znatno manje, 20 i "kusur" minuta odigrao je Nikola Žigić, koji je ušao u 70. minutu revanša između Atletiko Madrida i Valensije na Visente Kalderonu, ali nije uspio da postigne preko potreban gol za goste.

Poslije 2:2 u Valensiji, "slijepim miševima" bila je potrebna pobjeda, ali je revanš završen rezultatom 0:0, tako da će Atletiko Madrid na megdan Liverpulu.

Ukoliko osvoji Ligu Evrope, Liverpul će postati najtrofejniji tim računajući i period kada se ovo takmičenje zvalo Kup, odnosno Liga Evrope. Do tada, ostaće zapisano da po tri titule imaju Liverpul, Juventus i Inter.

REZULTATI:

Atletiko Madrid - Valensija 0:0, prvi meč 2:2

Liverpul - Benfika 4:1 (2:0), prvi meč 1:2
/Kujt 27, Lukas 34, Tores 58, 82 - Kardozo 70/

Standard Lijež - Hamburger SV 1:3 (1:2), prvi meč 1:2
/De Kamagro 32 - Petrić 19, 35, Gerero 90+4/

Volfsburg - Fulam 0:1 (0:1), prvi meč 1:2
/Zamora 1/

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC