• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Ponosan sam, igramo evropski!

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev hvali redom - Stojkovića, Tošića, Evertona, trenera Đukića, navijače... "Everton je pola ekipe, Đukić je maestralno vodio tim", kaže Iliev.

 Iliev hvali igrače i trenera FK Partizan Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ozarena su lica čelnika Parrizana posle pobede nad albanskim Skenderbegom (2:0) i velike prilike da crno-beli preskoče grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope. Ili kako oni kažu - "istorijske šanse".

Partizan je odigrao taktički i igrački vrlo dobru utakmicu, ali daleko od toga da ne može bolje. Ipak, razloga za radost i optimizam i te kako ima, a pred crno-belima je odlučujući meč za plasman u narednu fazu Lige Evrope ili takozvano "evropsko prezimljavanje".

"Ponosan sam na igrače, na stručni štab, a iznad svega na naše navijače - koreografija, zajedništvo, navijanje, ljubav prema Partizanu... Ovo je spektakl! Hvala svima!", rekao je Iliev za TV Partizan odmah posle utakmice.

Đukić odgovorio Albancima: Zašto bismo brinuli?


Iliev u svom stilu konstatuje da je Partizan pokazao, možda, najbolji fudbal od svih ekipa u grupi.

"Partizan igra mnogo dobro ovu Evropu i sem tog nesrećnog poraza od kijevskog Dinama, nezasluženog, mi smo možda i najbolji fudbal pokazali od svih ekipa u grupi. Ne znam kako će se sve završiti - bilo bi lepo da naši najverniji navijači budu i 1. i 23, igrač protiv Jang bojsa, jer imamo šansu da ispišemo istoriju. Deli nas 90 minuta od možda najuspešnije sezone u istorij kluba", kaže sportski direktor crno-belih.

On nema običaj da hvali pojedince, ali je ipak izdvojio nekolicinu.

"Naš trener je pokazao majstorstvo u pripremi ekipe, vođenju ekipe, sve je odrađeno na najbolji način. U obe utakmice, Skenderbeg nam nije došao u šansu za gol, a oni su i protiv Dinama u Kijevu, i protiv Jang bojsa dali gol... Imamo velikog Vladimira pozadi, spektakularnog 'Bambija' (Zorana Tošića), napadački tandem - Ožegović i Tavamba - koji je efikasan i ubojit i žive kao jedno, videli ste to nesebično dodavanje, tu energiju, odbrana je bila granitna... Stvarno sam ponosan".

U istorji Partizana bilo je stranaca i mnogi od njih su dobijali ovacije sa tribina: Dijara, Moreira, Kleo, Žuka, Tomaš Žonsa... Tu nisku nastavio je neumorni Brazilac, Everton Luiz, motor ekipe, čovek koga ima svuda na terenu, pa i u napadu (imao je šansu za gol za 3:0 za koju se sam izborio).

"Evi, Evi, Evi", urlali su Grobari sa tribina.

Na primedbu da sa njim treba potpisati doživotni ugovor, "vezati ga za radijator u prostorijama u Humskoj", Iliev dodaje:

"On igra dve godine konstantno. On je pola ekipe i to svi znaju - i saigrači i navijači. Pokušali su u određenim trenucima neki mediji da na njegovu prvu slabiju partiju, posle jedne izgubljene lopte protiv Olimpijakosa, da od toga naprave krah, da tvrde nije igrač za velike domete... Ali publika ne može da se prevari, tako lako, na kraju se sve pokaže, da tako kažem - crno na belo".

Vučelić: Svaka čast publici i Evertonu


Iliev i jeste i nije zabrinut što Zorana "Bambija" Tošića, zbog parnih kartona neće biti protiv Jang bojsa.

"Ozbiljno smo odigrali, evropski igramo svaku utakmicu, na visokom nivou, delujemo stabilno... Što se tiče Bambija, i u kvalifikacijama smo igrali dobro bez njega, imamo kvalitetnu ekipu. Naravno, Bambi u ovoj formi rešava utakmice svojim najjačim oružjem - slobodnim udarima. To je za nas veliki hendikep, ali spremni ćemo dočekati istorijski meč", poruka je Ilieva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC