• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: U "el klasiku" pobjeđuje fudbal

Radomir Antić tvrdi da će u "el klasiku" pobijediti fudbal.

 Antić: U "el klasiku" pobjeđuje fudbal Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Srbije i bivši strateg Real Madrida i Barselone nije želio da prognozira pobjednika u okršaju dva najpoznatija španska kluba u subotu na Santjago Bernabeu.

"Ja sam trener i mogu da govorim na koji će način da igraju jedni i drugi, a ko će pobijediti - to je u fudbalu teško predvidjeti. Svakako i jedni i drugi su, sa svojom pozicijom na tabeli, gdje u odnosu na trećeplasiranog bježe 24 ili 21 bod pokazali superiornost u odnosu na ostale", rekao je Radomir Antić, koji će uživo pratiti 156. "el klasiko".

"Barselona ima jedno prepoznatljivo opredjeljenje interpretiranja igre, dok se kod Reala više svodi na individualni kvalitet",
dodao je Antić.

Selektor Srbije je istakao da bi pobjednika mogao da odluči individualni kvalitet, koga ne manjka u oba tima, ali da će ipak to biti najveći trijumf za fudbal.

"Derbi će obilježiti veliko interesovanje, što je velika pobjeda fudbala, praznik fudbala. Što se tiče individualaca i jedna i druga ekipa imaju pojedinačni kvalitet koji može da bude odlučujući u pobjedi. Ali za mene isto tako gol ima važnost kao i dobra odbrana. Tako govorimo o Mesiju, a možda zaboravimo na Valdeza, i na Pujola ili na Kristijana Ronalda ili Serhija Ramosa".

Radomir Antić odao je veliko priznanje mladom stručnjaku na klupi Barselone Pepeu Gvardioli za odlično ponašanje.

"Ja se divim na koji način Gvardiola i van terena vodi ekipu. Mislim da nije ušao ni u jednu polemiku, čime je samo još jednom pokazao da je veliki lider. Njegova izjava pred derbi da je zabranjeno da se priča o Madridu ilustruje njegovu sposobnost da utiče na ambijent samog derbija".

Barsa bez Kake, Ibrahimovića i Abidala


Trener Pepe Gvardiola neće moći da računa na brazilskog vezistu Kaku, koji se još nije oporavio od povrede prepona.

Fudbaleri Barselone biće oslabljeni neigranjem Zlatana Ibrahimovića, jer se švedski napadač se nije oporavio od povrede lista zbog koje je propustio i meč sa Arsenalom u utorak kada je Barselona pobijedila sa 4:1 i izborila plasman u polufinale Lige šampiona.

Derbi sa Realom propustiće i Erik Abidal, koji je na utakmici sa Arsenalom pretrpio povredu butnog mišića. U timu će biti Žerar Pike i Tijeri Anri, koji više nemaju problema sa povredama.

Barselona i Real trenutno dijele lidersku poziciji na tabeli španske Primere sa 77 osvojenih bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola.

(Beta/MONDO, foto: MN Press, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC