• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavenu nisu ni javili, a imaju novog menadžera!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Danas je dan "za smenu Slavena Bilića", mada "BBC" već zna ko je novi menadžer Vest Hema.

Vlasnici Vest Hema, Dejvid Saliven (51,1 odsto akcija) i Dejvid Gold (35,1) nisu još javnosti ni saopštili ono što se zna još od 1:4 sa Liverpulom u subotu popodne, a "BBC" je već postavio novog menadžera "čekićara".

"The Mirror" pobedio je konkurenciju u objavljivanju vesti da je hrvatski stručnjak Slaven Bilić dobio otkaz u klubu za koji je nastupao kao igrač, a "BBC" je pozivajući se na izvore koje ima otišao korak dalje i najavio da će Mojes, posle Preston Nort Enda, Evertona, Mančester junajteda, Real Sosijedada i Sanderlenda dobiti priliku da se pokaže i na "London" stadionu.


Uprkos krizi u kojoj se nalazio njegov sastav ove sezone, sa ostvarene dve pobede u prvih 11 rundi šampionata, bivši selektor Hrvatske povućiće se sa vrele klupe kao menadžer koji je i dalje imao najbolji odnos pobeda, remija i poraza u Premijer ligi u poređenju sa svim prethodnicima u Vest Hemu!


Sada već bivši menadžer Vest Hema, Bilić, bio je pod velikim pritiskom zbog loših rezultata ekipe, koja se nalazi u zoni ispadanja na 18. mestu i sa svega devet bodova.



Bilić, 49-godišnji Splićanin koji je pre povratka u London trenirao Hajduk, mladu pa seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Lokomotivu iz Moskve i Bešiktaš, u Vest Hemu je zabeležio skor 42-30-37.

Bilić je u ponedeljak u toku dana trebalo da se sastane sa suvlasnikom kluba, Salivenom i razgovara o mogućem odlasku što se kasnije i dogodilo. "Kap koja je prelila čašu" bio je poraz od Liverpula u subotu tokom kojeg je tim izgledao zaista loše.

Svestan da je pitanje dana kada će njegov uvek pristojan i korektan kolega iz Hrvatske dobiti otkaz, škotski stručnjak Mojes nije preterano mario za korektan odnos već je dvojici Dejvida na čelu jednog od popularnijih klubova iz prestonice nedvosmisleno poručio - da je zainteresovan!

"Da, zainteresovan sam. Niko iz Vest Hema me nije kontaktirao, ali želim da se vratim poslu. Ako se pojavi prava prilika, bio bih zainteresovan, ali da bih se vratio, drugi trener mora da dobije otkaz, a ja to nikome ne bih poželeo", rekao je Mojes za britanske medije.

Škot, kojeg je svojevremeno legendarni ser Aleks Ferguson proglasio za svog jedinog legitimnog naslednika na "Old trafordu" (potom se ispostavilo da on nije bio dorastao zadatku), ispao je sa Sanderlendom iz Premijer lige prošle sezone i potom odlučio da se vrati kući u Preston i prihvati ponudu da radi kao stručni konsultant za jednu televiziju iz Dohe.

"Sigurno da Bilić mrzi sve ovo i želi što pre da ostvari dobar rezultat sa ekipom. Ako posao bude na raspolaganju, biću zainteresovan, ali trenutno to nije slučaj", dodao je bivši trener Evertona, Real Sosijedada i Sanderlenda.

Mojes kao menadžer

Preston Nort End (januar 1998 - mart 2002) 113-58-63

Everton (mart 2002 - jun 2013) 218-139-161

Mančester junajted (jul 2013 - april 2014) 27-9-15

Real Sosijedad (novembar 2014 - novembar 2015)12-15-15

Sanderlend (jul 2016 - maj 2017) 8-7-28

Upitan da li bi mogao da se vrati poslu posle dvonedeljne pauze u prvenstvima, Mojes je rekao:

"Zaista ne znam. Nadam se".

Vest Hem narednu utakmicu igra posle FIFA pauze, 19. novembra sa Votfordom u gostima.

Britanski mediji prethodno su naveli da uprava Vest Hema želi da Bilić ostane trener do kraja sezone, odnosno da završi trogodišnji ugovor potpisan u junu 2015, ali da su posle poraza od Liverpula, ali i od Brajtona pre toga, vodeći ljudi londonskog kluba morali da razmotre i drugu opciju.

Mediji su spekulisali i da bi Mojes mogao da postane selektor Škotske.

"Voleo bih da budem selektor Škotske jednoga dana. Ne znam da li je sada pravo vreme za to, više bih voleo da radim u klubu. Ako se ne pojavi neki klub, onda bih mogao i da se predomislim", rekao je Mojes.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC