• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaven Bilić pobegao suzama

Autor mondo.rs

Pogledajte kako je izgledao rastanak hrvatskog trenera i novinara koji su čekali ishod razgovora sa vlasnikom Vest Hema.

Na ivici suza...

Danas smenjeni menadžer fudbalera Vest Hema, Slaven Bilić, rekao je da je očekivao da će dobiti otkaz, ali da je ponosan na svoj rad u tom londonskom klubu.

Vest Hem je u toku dana, posle sastanka koji je hrvatski stručnjak imao sa jednim od većinskih vlasnika Dejvidom Salivenom, otpustio čoveka koji je kao igrač nastupao za "čekićare", ali koji je morao da ustupi svoje mesto zbog loših rezultata ove sezone.

Bilićevi pomoćnici Nikola Jurčević, Edin Terzić, Džulijan Diks i Miljenko Rak su takođe napustili klub. Vest Hem je naveo da će u narednim danima saopštiti ko će biti novi trener kluba.

Vest Hem se nalazi u zoni ispadanja u Premijer ligi sa svega dve pobede u 11 kola.

"Razočaran sam, ali ne u klub. Očekivao sam to. Nema ljutnje. Mogu biti ponosan na moj rad ovde. Ovu ključnu sezonu nismo počeli dobro. Kao i u mnogim klubovima širom Evrope, trener je taj koji plaća cenu. To je logičan potez. Navijači su prema meni bili briljantni, od početka do kraja", rekao je Bilić napuštajući "London stadion" u svom automobilu.

/NISU MU NI JAVILI DA JE OTPUŠTEN, A VEĆ.../

Kada su odgovori postali previše emotivni, a glas počeo da drhti, Bilić je odmahnuo rukom i zamolio novinare da se tu zaustave i da ga ne rasplaču.



Hrvatski trener je u junu 2015. godine preuzeo Vest Hem i u prvoj sezoni ga doveo do sedmog mesta u Premijer ligi. Prošle godine londonski klub zauzeo je 11. mesto, a ovu sezonu počeo je vrlo loše, pošto posle 11 kola ima samo dve pobede. Vest Hem zauzima 18. mesto na tabeli i sa devet bodova nalazi se u zoni ispadanja. Vest Hem je naveo u saopštenju da je promena trenera bila potrebna, "kako bi klub krenuo pozitivno napred i u skladu sa ambicijama".

"Nažalost, igra i rezultati nisu bili na očekivanom nivou. U poslednjih nekoliko nedelja nismo videli dovoljno nagoveštaja potrebnog poboljšanja", navodi se u saopštenju.

Britanski mediji navode da će novi trener Vest Hema bit Dejvis Mojes. On je prošle sezone dobio otkaz u Sanderlendu, nakon što je klub ispao iz Premijer lige.

Bilić je četvrti trener koji je ove sezone otpušten iz nekog premijerligaškog kluba, posle Frenk De Bura (Kristal Palas), Krega Šekspira (Lester) i Ronalda Kumana (Everton).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC