• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Vrijeme ističe, idemo na šaltere!

Više od 500.000 ulaznica za sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu, osim finala, još se nalazi na tržištu.

 FIFA: Vrijeme ističe, idemo na šaltere! Izvor: MONDO

Oko 20 odsto od ukupnog broja neprodatih ulaznica biće stavljeno na raspolaganje isključivo južnoafričkoj publici i to za samo 20 američkih dolara po komadu.

To je najniža cijena koja je zabilježena još od Mundijala u Meksiku 1986. godine.

Čelnici FIFA utvrdili su da koncept prodaje ulaznica preko interneta nije dobro prošao u zemlji domaćina SP, gdje više od polovine stanovništva nema pristup globalnoj mreži. Zato će u devet gradova organizatora biti otvorena nova prodajna mjesta, na kojima će se ulaznice kupovati za "keš" novac.

"Želimo da svijet vidi pune stadione u Južnoj Africi. Ako budu prazni, to će značiti da fudbal u toj zemlji nema publiku, a to bi bila tragedija. Realnost je da su Južnoafrikanci ludi za fudbalom", rekao je izvršni direktor Mundijala Deni Džordan.

"Sistem prodaje koji smo postavili na početku nije bio idealan za Južnoafrikance. Ali nikada nije kasno da se nauči lekcija. Do početka turnira ostala su 62 dana", konstatovao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Interesovanje za Mundijal nije baš zavidno ni u svijetu, a posebno u Evropi, odakle su mnoge ulaznice vraćene organizatoru - čak i od strane korporativnih sponzora FIFA. "Krivci" su svjetska finansijska kriza, strah od kriminala u Južnoj Africi, ali i "naduvane" cijene letova ka toj dalekoj zemlji.

Do sada je prodato oko 2,2 miliona ulaznica, najviše u Sjedinjenim Američkim Državama (118.945). Britanci su kupili više od 67 hiljada, a Nemci samo 32.269, što je Žerom Valke ocijenio "razočaravajućim".

"Možda je ljudima dosta fudbala. Dobijaju ga svakog dana, bila to Liga šampiona, Liga Evrope ili nacionalna takmičenja".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC