• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajer i Bajern po volji Šalkea

Derbi Bajera i Bajerna završen remijem (1:1).Hanover pobijedio 4:2 pretendenta na titulu. Kuzmanović "bolji" Kačara. Subotić zaustavljen u Majncu.

 Bajer i Bajern po volji Šalkea Izvor: MONDO

Derbi meč 30. kola Bundelige između Bajera i Bajerna završen je bez pobednika - 1:1.

Posle poraza Šalkea, mogli su Bavarci pobedom protiv "farmaceuta" da naprave veliki korak ka šampionskoj tituli, da steknu četiri boda prednosti i da jednog od dva konkurenta - Bajer, potpuno otpišu iz borbe za "salataru".

Ovako, Bajer ostaje u trci za prvaka, ali glavne uloge i dalje imaju vodeći Bajern i drugoplasirani Šalke, koji sada zaostaje dva boda.

Gosti su na prepunoj "Baj-areni" poveli početkom drugo poluvremena golom Holanđanina Arjena Robena iz penala u 51. minutu.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Prvo je Stefan Kisling pogodio stativu, a slavlje domaćim navijačima obezbedio je Čileanac Arturo Vidal u 59. minutu.

Bajer je već godinama bez pobede u duelima sa minhenskim klubom. Poslednji put trijumfovali su u avgustu 2004. a poslednja četiri meča na "Baj-areni" završena su pobedama Bajerna. U prvom meču na "Alianc" areni takođe je bilo 1:1.

Konan "razbio" Šalke

Šalke je bio veliki favorit u Hanoveru, ali je tim koji se bori za opstanak očitao lekciju ekipi koja se još nada tituli.

U uzbudljivom meču domaćin je pobijedio 4:2 (2:0), uz dva gola igrača iz Obala Slonovače, Didije Ja Konana. Imao je Hanover ubijedljivo vođstvo na poluvremenu, ali je na početku drugog dijela igre Šalke uspio da izjednači.

Međutim, igrače Hanovera to nije demoralisalo. Pogodili su stativu (Kone) i najavili da se ne predaju, a kasnije su to demostrirali sa dva gola za konačnih 4:2.

U "srpskom derbiju" radovao se Zdravko Kuzmanović. Njegov Štutgart je pobijedio u Berlinu ekipu Gojka Kačara (igrao do 66. minuta) - 1:0.

Tako su Berlinci ponovo razočarali navijače pošto su im prethodno ulili nadu da mogu da se izbore za opstanak poslije tri utakmice bez poraza. S druge strane, "švabe" su ostvarile četvrtu uzastopnu pobjedu uključujući i onu u Minhenu protiv Bajerna.

Verder je do prošlonedeljnog neuspjeha u Dortmundu imao seriju od osam kola bez poraza (šest pobjeda), a sada se vratio na pobjednički kolosjek. U Bremenu je "stradao" Frajburg - 4:0 (1:0).

"Milioneri" su stali u Majncu. U minulih pet kola osvojili su 13 bodova i domogli se četvrtog mjesta, sa pretenzijom i na treće, ali ih je minimalnim rezultatom savladao tim koji je imao tri "vezana" poraza.

Neven Subotić je igrao cio meč za Borusiju.

Zoran Tošić nije bio u sastavu Kelna, koji je pobijedio na gostovanju Hofenhajmu 2:0 (0:0), jer odrađuje kaznu zbog crvenog kartona.

REZULTATI I PAROVI 30. KOLA:

Herta - Štutgart 0:1 (0:0)
/Kakau 74/

Majnc - Dortmund 1:0 (1:0)
/Šalai 30/

Hanover - Šalke 4:2 (2:0)
/Vesterman autogol 17, Ja Konan 29, 90, Balič 80 - Edu 46, Rakitić penal 52/

Hofenhajm - Keln 0:2 (0:0)
/Matuščik 46, 82/

Verder - Frajburg 4:0 (1:0)
/Pizaro 35, 56, Hunt 54, Ozil 66/

Leverkuzen - Bajern 1:1 (0:0)
/Vidal 59 - Roben 51 (pen)/

U nedelju:

Bohum - Hamburg 15.30
Nirnberg - Volfsburg 17.30

U petak

Menhengladbah - Ajntraht 2:0 (1:0)
/Rojs 6, Dante 56/

TABELA: Bajern 60, Šalke 58, Leverkuzen 54, Dortmund 52, Verder 51, Štutgart 47, Hamburg /-1/ 45, Ajntraht 44, Volfsburg /-1/ 43, Majnc 41, Menhengladbah 37, Hofenhajm 34, Keln 34, Bohum /-1/ 28, Nirnberg /-1/ 28, Hanover 27, Frajburg 25, Herta 22 boda.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC