• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter pušta Romu

Lider Serije A je u Firenci bio blizu poraza, a onda na ivici pobjede, ali su na kraju Fiorentina i Inter "podijelili plijen" - 2:2.

 Inter pušta Romu Izvor: MONDO

Domaćin je poveo već u 11. minutu i prednost čuvao do 74. kada su gosti izjednačili. Samo sedam minuta kasnije Inter je poveo, ali je nepun minut kasnije "viola" izjednačila.

Inter je tako otvorio prostor Romi da ga u nedelju prestigne ukoliko na svom terenu savlada Atalantu. Takođe, Milan će prići na samo korak gradskom rivalu ako pobijedi Kataniju na San Siru.

Vlada uvjerenje da tim Žozea Murinja plaća ceh učešću u Ligi šampiona, u kojoj je stigao do polufinala, ali u prvenstvu mu ne ide u skladu sa šampionskim ambicijama. Inter je samo jednom pobijedio na posljednjih osam gostovanja.

Fiorentina nije uspjela da savlada Inter ni u devetom uzastopnom međusobnom duelu, u kojima je doživjela čak sedam poraza, ali su u Firenci sigurno zadovoljni s obzirom na razvoj događaja na terenu.

Keirison je doveo domaćina u vođstvo. Mladi Brazilac, koji igra za "violu" kao pozajmljen igrač Barselone, sa pet-šest metara je ubacio loptu u mrežu poslije asistencije Đanluke Komota, koga je uposlio kapiten Rikardo Montolivo.

Izjednačio je Dijego Milito. Vesli Snajder je proigrao Maikona na desnoj strani, Brazilac je centrirao, a Argentinac pogodio.

Prednost šampionu donio je Samjuel Eto iz sumnjive pozicije. Ponovo je akciju započeo Snajder, a ovaj put je asistenciju "upisao" Mario Baloteli, a Kamrunac možda bio u ofsajdu.

Radost gostiju ubrzo je pomutio Per Kroldrup. Domaćin je izveo korner, Baloteli je loše odreagovao, a Danac postavio konačan rezultat.

Dejan Stanković je bio među rezervama i nije ulazio u igru.
Ludilo pod Vezuvom


Napoli je mogao da, bar preko noći, preskoči Palermo i Sampdoriju (po 61 bod) i domogne se četvrtog mjesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ali, pod Vezuvom je pobijedila Parma - 2:3 (1:0).

Domaćin je poveo već u trećem minutu pogotkom Kvaljarele i taj rezultat je bio na snazi sat vremena. A onda je uslijedilo ludilo.

Gosti su napravili preokret za pet minuta, golovima Antonelija i Lukarelija, a Napolitanci su u 78. minutu izjednačili preko Hamšika.

Međutim, strijelac prvog gola, Kvaljarela, dobio je crveni karton u 86. minutu, a Parma je tu prednost pretočila u pobjedu samo minuta kasnije pogotkom Himeneza na asistenciju Krespa, drugom na meču.

Napoli je doživio tek drugi poraz na svom terenu i ostao na šestom mjestu, sa 49 bodova, ali Juventus u nedelju ima priliku da ga prestigne, jer ima samo bod manje.

Parma se popela na osmu poziciju, na korak od "stare dame". Ima 46 bodova, jedan više od Fiorentine i Đenove, a tri od Barije, koji imaju utakmicu manje.
Parovi i rezultati 33. kola:

Napoli - Parma 2:3 (1:0)
/Kvaljarela 3, Hamšik 78 - Antoneli 63, Lukareli 68, Himenez 87/

Fiorentina - Inter 2:2 (1:0)
/Keirison 11, Kroldrup 82 - Milito 74, Eto 81/

Nedelja

Roma - Atalanta 15.00
Sijena - Bari
Juventus - Kaljari
Milan - Katanija
Palermo - Kjevo
Bolonja - Lacio
Livorno - Udineze

Sampdorija - Đenova 20.45

TABELA: Inter /+1/ 67, Roma 65, Milan 63, Palermo 51, Sampdorija 51, Napoli /+1/ 49, Juventus 48, Fiorentina /+1/ 46, Parma /+1/ 46, Đenova 45, Bari 43, Kaljari 40, Katanija 38, Kjevo 38, Udineze 35, Bolonja 35, Lacio 34, Atalanta 31, Sijena 26, Livorno 26 bodova.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC