• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: "Kraljevska" Barselona

Barselona pobijedila Real u Madridu 2:0 (1:0) golovima Lionela Mesija i Pedra i napravila ogroman korak ka odbrani titule.

 PRIMERA: "Kraljevska" Barselona Izvor: MONDO

Barselona ipak nema konkurenta u Španiji. Real Madrid je sa 11 uzastponih pobjeda u prvenstvu stao uz rame aktuelnom šampionu Španije, Evrope i svijeta, ali je 160. "El Klasiko" pokazao ko je gazda:

Real Madrid - Barselona 0:2 (0:1)

Lionel Mesi i drugovi su prvi tim sa Nou Kampa koji je na Santjago Bernabeu ostvario  uzastopne trijumfe, što mu je treći uzastopni nad "vječitim rivalom".

Barsa sada ima 80 bodova, tri više od Reala. Iako je do kraja sezone u Primeri ostalo sedam kola, malo ko očekuje da "kraljevski klub" može da ugrozi moćnog lidera.

Ujedno, Katalonci su smanjili "minus" u ukupnom međusobnom skoru - sada imaju 62 pobjede i 68 poraza, uz 30 remija. U Madridu su ostvarili tek 17. trijumf, uz 14 neriješenih ishoda i čak 50 poraza.

Ali, Lionel Mesi i drugovi su tu da bi mijenjali istoriju.

Obe ekipe su u meč ušle oslabljene. Manuel Pelegrini nije mogao da računa, između ostalog, na Kaku, a najveći hendikep za tim Pepea Gvardiole je bio izostanak Zlatana Ibrahimovića. Ali, Barsa ima Mesija, Ćavija, Pedra...

Namjera igrača Barselone je očigledno bila da što duže drže loptu u svom posjedu. I u tome su uspijevali. U prvom poluvremenu gotovo da su uspostavili "šahovsku partiju" na travi Santjago Bernabeua.

Prilika za gol nije bilo... Sve dok najbolji igrač današnjice nije odlučio da pokaže ono što se fudbalska planeta pitala - ko je bolji Mesi ili Kristijano Ronaldo?

Igrači Barselone "nabrzaka" su izveli prekid u 33. minutu, Mesi je odigrao dupli pas sa Ćavijem, koji je prebacio zadnju liniju Reala, Argentinac je primio loptu, izbacio Arbeolu "na petoparcu" i rutinski izvršio egzekuciju iz neposredne blizine - 0:1.

Mesiju je to bio 27. gol u prvenstvu (drugi na listi strijelaca Gonzalo Iguain ostao na 24), odnosno 40. u sezoni u svim takmičenjima.

Sve dileme otklonjene su u 56. minutu.

Pedro je pobjegao Arbeloi, pravovremeno ga je uposlio Ćavi, Meksikanac je izašao pred Ikera Kasiljasa i precizno gađao u ugao - 0:2.

Najbolju priliku Real je imao nedugo zatim, u 59. minutu. Tek što je ušao u igru Guti je "spakovao" šansu Rafaelu Van Der Vartu. Holanđanin se našao "oči u oči" sa Viktorom Valdesom, šutirao sa 15-16 metara, ali je Barsin golman odbranio.

Trgli su se "kraljevi", postali odvažniji u napadu, šutirali su "u okvir gola" Kristijano Ronaldo i Guti, ali je Viktor Valdes bio nesavladiv. Međutim, ofanziva Reala je bila kratkog daha. Ubrzo se sve vratilo na staro, šampion je ponovo preuzeo konce u svoje ruke, mogao da postigne još koji gol... Ali, i dva su mu bila dovoljna da stigne nadomak odbrane španskog trona.

REAL MADRID: Kasiljas - Ramos, Albiol, Garaj, Arbeola - Gago, Alonso, Marselo (od 58. Guti) - Van der Vart (od 69. Raul) - Ronaldo, Iguain (od 80. Benzema).

BARSELONA: Valdes - Pujol, Pike, Milito (od 81. Markez), Maksvel (od 63. Inijesta) - Ćavi, Buskets, Keita - Alveš, Mesi, Pedro.

Parovi i rezultati 31. kola:

Malaga - Sevilja 1:2 (1:0)
/Saisedo 17 - Kala 66, Lolo 85/

Tenerife - Valjadolid 0:0

Viljareal - Sporting Hihon 1:0 (1:0)
/Godin 16/

Herez - Hetafe 0:1 (0:0)
/Rafa 60/

Real Madrid - Barselona 0:2 (0:1)
/Mesi 33, Pedro 56/

Nedelja

Deportivo La Korunja - Rasing Santander 17.00
Atletik Bilbao - Almerija
Osasuna - Saragosa

Espanjol - Atletiko Madrid 19.00

Majorka - Valensija 21.00

TABELA: Barselona /+1/ 80, Real Madrid /+1/ 77, Valensija 56, Sevilja /+1/ 51, Majorka 48, Viljareal /+1/ 46, Atletik B. 45, Hetafe /+1/ 44, Deportivo 42, Atletiko M. 40, Sporting /+1/ 37, Almerija 37, Osasuna 34, Espanjol 34, Saragosa 32, Malaga /+1/ 31, Rasing 31, Tenerife /+1/ 26, Valjadolid /+1/ 25, Herez /+1/ 23 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC