• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlada reprezentacija Srbije ima novog kapitena

Autor mondo.rs

U-21 selekciju u nastavku ciklusa predvodiće...

 Vukašin Jovanović novi kapiten mlade reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Andrija Živković, Marko Grujić i Nemanja Radonjić prekomandovani su u "A" reprezentaciju Srbije.

Ulogu kapitena, umesto dosadašnje "desetke" Živkovića, preuzeće njegov dugogodišnji saigrač iz mladih selekcija - štoper Bordoa Vukašin Jovanović.

Član generacije koja je osvojila svetsku titulu na Novom Zelandu izvešće u petak ekipu na teren, na kvalifikacionu utakmicu protiv Austrije u gostima. Srbija je posle tri kola lider grupe, sa perfektnim skorom u tri kola i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu Rusiju.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Svi su dobro raspoloženi, željni fudbala, svesni značaja predstojećih mečeva, pogotovo prvog. Nalazimo se na prvom mestu odakle se lakše diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija", rekao je Jovanović za sajt Saveza.

Utakmica u Austriji počeće u petak u 18.30 časova, a "orlići" će četiri dana kasnije gostovati Jermeniji. Vukašin Jovanović očekuje da ekipa zadrži maksimalan učinak.

"Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivno ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i sa jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ako pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijskih igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove", kazao je Jovanović.

Izvor: MN PRESS



On je dodao je kapitenska traka "kruna njegove dosadašnje karijere" i da mu je "velika čast i obaveza predvoditi momke".

"Iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. A, što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićemo se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi stariji smo tu da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede", naveo je fudbaler francuskog Bordoa.

Mlada reprezentacija Srbije će se četiri dana kasnije sastati sa Jermenijom, a u subotu će se direktno iz Beča preseliti u Jerevan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC