• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović i debitanti - Srbija pobedila Austriju!

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine zahvaljujući golovima Aleksandra Lutovca, Luke Jovića i Luke Ilića. Odlična izdanja debitanata.

 Luka Jović i debitanti - Srbija pobedila Austriju! Izvor: MN PRESS

Četvrta pobeda "orlića" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je dobar meč protiv Austrije na stadionu Admire i slavila zahvaljujući golovima Aleksandra Lutovca, Luke Jovića i Luke Ilića čime je ponovo izbila na čelo svoje kvalifikacione grupe "7" ispred Rusije.

Austrijanci su dobro parirali momcima Gorana Đorovića i uspeli da stignu do izjednačenjaa u 80. minutu, ali je Srbija tada uhvatila novi "zalet" i postigla još dva gola za pobedu.

AUSTRIJA - SRBIJA 1:3 (0:1)

S obzirom na to da su nosioci ove generacije Marko Grujić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić prekomandovani u "A" selekciju Srbije za azijsku turneju, Goran Đorović je morao da napravi nekoliko promena, pa je tako od starta u veznom redu šansu ukazao Erhanu Mašoviću, koji je igrao uz Sašu Lukića i Danila Pantića, odnosno po krilima gde su nastupili Petar Mićin i Aleksandar Lutovac, debitanti.

Upravo je fudbaler Rada iskoristio odličan šut igrača Čukaričkog, kada mu je Šlager odbranio, i odbijenu loptu ubacio u mrežu za vođstvo Srbije.

Austrija - Srbija
Izvor: YouTube


To je bila gotovo i jedina šansa u prvom poluvremenu koje je bilo bez mnogo ritma, dok je Srbija u nastavku obično pretila iz kontri dok je Austrija imala "jalovu" inicijativu bez opasnijeg pokušaja, sve do 80. minuta i odličnog poteza Jakupovića koji je iskoristio loše kretanje odbrane našeg tima, pa je uposlio kapitena Lajmera koji je obišao Radunovića i poravnao rezultat.

Srbija je tada krenula po pobedu i nakon haosa u šesnaestercu Austrije upravo je Lajmer oborio Lukića, a najstrožu kaznu u gol je pretvorio Luka Jović.

Do kraja meča Srbija je bila daleko ozbiljniji rival, a nakon odličnog pasa Luke Adžića za još jednog debitanta i klupskog saigrača Luku Ilića, videli smo i gol iz "mrtvog ugla" mladog veziste Crvene zvezde za konačnih 3:1.

Srbija naredni meč igra u utorak protiv Jermenije, a trenutno je prvoplasirana u grupi sa 12 bodova ispred Rusije koja ima dva boda manje i odigran meč više.

AUSTRIJA: Šlager - Gluhaković, Marešić, Vober, Fridl - Lovrić (od 46. Jakupović), Ljubičić, Honsak (od 78. Baumgartner), Lajmer, Horvat - Kvasina (od 62. Kalajdžić).

SRBIJA: Radunović - Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Mašović, Lukić, Pantić (od 60. Ilić) - Mićin (od 64. Adžić), Lutovac (od 88. Stevanović) i Jović.

N A J A V A

Pobede u septembru i oktobru, ali podjednako "jako" potrebno je nastaviti i u novembru!

Mlada reprezentacija Srbije je kvalifikacije za EP 2019. godine počela odlično i zabeležila tri pobede (Gibraltar, Makedonija, Rusija), ali sada sledi gostovanje Austriji bez tri veoma važna igrača.

Goran Đorović za ovaj meč nije mogao da računa na Marka Grujića, Andriju Živkovića i Nemanju Radonjića koji su zbog dobrih partija zaslužili poziv u "A" selekciju, stoga je u startnoj postavi napravljeno nekoliko promena.

Na pozicijama krila će umesto novih seniorskih fudbalera delovati Petar Mićin i Aleksandar Lutovac, dok je mesto u "vezi" dobio Erhan Mašović, koji je nakratko tu igrao i protiv Rusije.

U ekipu se nakon povrede vratio i Milan Gajić, dok je kapiten njegov saigrač iz francuskog Bordoa Vukašin Jovanović.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! POBEDA SRBIJE!

90+3' -
Povreda austrijskog golmana u kontri Srbije, nešto duža pauza zbog ukazivanja pomoći...

90' - GOOOOL! LUKA ILIĆ! 3:1!

Kakva lopta "sa očima" Luke Adžića za klupskog kolegu Luku Ilića koji iz mrtvog ugla uspeva da matira golmana Austrije

87' - GOOOOOL! LUKA JOVIĆ!!! 1:2!

Napadač Ajntrahta postiže pogodak sa "kreča" za novo vođstvo Srbije. Pročitao ga je Šlager, pogodio je da će šutirati u desnu stranu, ali je udarac bio prejak da bi i odbranio.

86' - Penal za Srbiju, oboren Luki


84' - Lutovac!

Kakva šansa za Lutovca, u borbi sa Fridlom je uspeo da šutira, ali lopta ide pored gola. Najbolja šansa Srbije u drugom poluvremenu.

83' -
Lajmer i Lukić dobijaju po žuti karton zbog burne svađe.

80' - GOL! AUSTRIJA DOLAZI DO IZJEDNAČENJA! 1:1!

Loša reakcija odbrane Srbije i pogodak za Lajmera… Odlična je to bila asistencija Amela Jakupovića za Konrada Lajnera koji izlazi sam pred Borisa Radunovića, obilazi ga i "gura" loptu u praznu mrežu. Nije bila dobra komunikacija u zadnjoj liniji…

75' -
Lepa saradnja sada Adžića i Jovića, ali ponovo bez udarca.

62' -
Jedan od boljih napada Srbije od gola, Jović se odlično snašao u kontri, odigrao za Mićina, ali fudbaler Čukaričkog namešta loptu sa leve na desnu i gubi šansu za šut. Adžić na terenu umesto Mićina.

60' -
Luka Ilić na terenu umesto Danila Pantića. Ovo je njegov debi...

54' - Opasno!

Prvo slobodan udarac Danila Pantića koji odlazi preko gola, pa odlična kontra Holsaka koji je pokušao na petercu da nađe Jakupovića, međutim Vukašin Jovanović reaguje u poslednjem trenutku.

48' -
Izgledna šansa za Srbiju preko Gajića, ali njegova dobra lopta ne stiže do naših igrača.

40'
- Opasno za Radunovića, lopta preskače Mašovića i Vebera, ali je on pravovremeno reagovao i izbio loptu u korner... U kontri Luka Jović pravi faul, mada je u pitanju bilo remplovanje, a zbog burne reakcije dobija žuti karton. To je bila i poslednja zanimljiva stvar u prvom poluvremenu.

30' - GOOOOL! LUTOVAC! 0:1!

Odli
čno je Petar Mićin ušao u kazneni prostor rivala, video da ima mesta i za udarac, a nakon odbrane austrijskog golmana lopta je stigla do Aleksandra Lutovca koji na svom debiju postiže gol za vođstvo naše mlade selekcije.

Pogledajte gol...

Austrija - Srbija
Izvor: YouTube


27' -
Honsak u najvećoj šansi do sada - okrenuo se vezista Austrije pored Bogosavca i šutirao po travi, a lopta odlazi koji metar pored dalje stative Radunovića.

19' -
Sada Mićin "izbacuje" Bogosavca po levoj strani, on šalje oštru loptu na peterac, ali odatle je izbacuju igrači Austrije. Srbija je preuzela inicijativu.

14'
-Prva bolja akcija naše selekcije po levoj strani, Bogosavac uspeva da pronađe saigrača iz Čukaričkog Petra Mićina, on je uspeo da izbori korner, ali bez opasnosti za Austrijance.

10'
- Nešto bolja Austrija na početku meča, prete po bokovima gde, za sada, Srbija uspeva da ih zaustavi kako ne bi došlo do izgledne šanse, dok "orlići" šansu za sada vrebaju iz kontri. Sa tribina stadiona čuje se povremeno skandiranje "Srbija, Srbija".

1' - Meč je počeo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC